23948sdkhjf

Carlsbergs nya vd: "Fantastiskt att få komma hem"

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Peter Hammarstedt har utsetts till ny vd för Carlsberg Sverige och tar därmed över rollen från tidigare vd Ted Akiskalos som nu blir vd för Carlsberg Malaysia.

Läs också: Carlsberg lägger världspremiär i Sverige

Peter Hammarstedt har lång erfarenhet inom Carlsberg och började sin bana som sales manager på Falcon 1994, åren innan det köptes upp av koncernen. Han har sedan dess innehaft flera olika roller på Carlsberg. Den rollen som vd för Carlsberg Sverige tillträder han den 1 maj.

Framförallt känns det fantastiskt att få komma hem efter tio år, säger han till Fri Köpenskap.

Mellan 2007 och 2011 var Peter vd för Carlsberg i Kanada och ansvarade även sedan för USA. 2011 flyttade han till Export & Licence med ansvar för Östeuropa, Asien och Oceanien, och 2012 tog han över hela ansvaret för verksamheten inom Carlsberg Group Export & Licence.

– Jag har jobbat med de omkring 100 länder som inte har egna Carlsbergbryggerier. Under tiden har jag följt den svenska marknaden på avstånd och har imponeras av Carlsberg Sveriges arbete inte minst inom hållbarhet och hela craft- och alkoholfria trenden. Sverige tog till exempel fram vårt första koldioxidneutrala bryggeri och har lyckats bygga upp en spännande portfölj av alkoholfria sorter. 

Hur vill du utveckla Carlsberg Sverige?

– Det är lite tidigt att säga men först och främst handlar det om att sätta sig in i arbetet och fortsätta på den inslagna vägen. 

Mer om: Carlsberg
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124