23948sdkhjf

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Stjärnkocken Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv. Nu blir Gastrologik-krögaren ambassadör för Suicide Zero. 

Läs också: Frantzén bästa restaurangen i Europa

– Jag vill använda den plattform jag har i dag inom restaurangvärlden till att förändra attityder och öka kunskapen kring psykisk ohälsa och självmord. Vi måste alla bli bättre på att fånga upp hur vår medmänniskor mår, säger Anton Bjuhr som driver den numera tvåstjärniga krogen Gastrologik ihop med kompanjon Jakob Holmström.

Anton Bjuhr kommer från Storuman i Västerbotten och växte upp med tre bröder samt mamma och pappa som drev begravningsbyrå. För tre år sedan tog hans mamma sitt liv. Självmordet kom oväntat. 

– Döden var alltid närvarande hos oss i och med mina föräldrars arbete, men ändå fanns alla stigman och tabun kring självmord där. 

Det vill Anton Bjuhr ändra på som ambassdör för Suicide Zero, en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att minska självmorden. Mia Skäringer, Mattias Sunneborn, Saga Becker, Zinat Pirzadeh, Magnus Skogsberg och Richard Magyar är ambassadörer sedan tidigare.

För den som mår dåligt psykiskt eller känner någon annan som gör det finns en lista med kontaktuppgifter till olika hjälpinstanser här.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125