23948sdkhjf

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Pinchos appbaserade koncept går nu på export. Berlin står först på tur i den internationella expansionen. Samtidigt byter restaurangkedjan vd.

Läs också: Butik och restaurang till Kiruna

Pinchos grundades 2012 och har vuxit snabbt. Efter att den svenska kedjan etablerat sig i grannländerna Norge, Danmark och Finland står Tyskland på tur i den internationella expansionen. Den första tyska restaurangen har öppnat i Berlin, runt hörnet från Kurfürstendamm. Pinchos i Berlin är kedjans 66:e restaurang.

I samband med den internationella expansionen genomför bolaget tre förändringar i ledningen. Jan Wallsin blir ny vd. Han har tidigare varit vd för Nelly och jobbat med H&M:s digitala expansion i 15 år. Jan Wallsin efterträder grundaren Magnus Larsson som övergår till rollen som expansionsansvarig.

– Det känns extra intressant att komma in i restaurangbranschen i denna tid av digitalisering, hållbarhet och skiftande konsumentbeteenden. Tillsammans med Pinchos alla inspirerande medarbetare ser jag ser fram emot att fortsätta erövra nya marknader och locka fler gäster, säger Jan Wallsin.

Pinchos rekryterar i samma veva även en ny CFO i Patrik Back som hämtats från Hööks.

Mer om: Pinchos
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Nyhetsbrev

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Arkiv

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Fransk matsvinnshjälte får prestigefyllt pris

Var fjärde matställe bluffar – serverar inte det som utlovats

53 av 199 undersökta serveringar hade inte parmaskinka eller parmesanost på tallriken.

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.17