23948sdkhjf

Myllymäkis gröna gästspel i Ulriksdal

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki tar i juni med sig kollegerna Pi Le, Viktor Westerlind och Johan Lindberg till Ulriksdals värdshus. Under fyra kvällar gör kvartetten från Svenska Brasserier ett gästspel för att servera 36 gäster per kväll en sexrättersmiddag baserad på nyskördade grönsaker och örter från värdshusets köksträdgård.

Läs också: Myllymäkis nya stjärnkrog letar talanger

– Vi kommer att bjuda våra gäster på en unik och hållbar matupplevelse. Tillsammans med Maria Hult, trädgårdsmästare på Ulriksdals värdshus, har vi sått de grönsaker som vi kommer att servera under vårt gästspel. Det är så närodlat det kan bli med endast ett par meter från jord till bord, säger Tommy Myllymäki, kreativ ledare för Svenska Brasserier.

Gästspelet genomförs den 11-12 juni samt 18-19 juni. Menyn blir i huvudsak vegetarisk, med några få inslag av kött eller fisk.

– Det är fantastiskt roligt att Tommy och hans team besöker oss och tar vara på det som finns i våra odlingar. Det är ett samarbete som är precis i linje med vår vision på Ulriksdals värdshus om ett naturnära och hållbart sätt att leva och äta, säger Fanny Sturén, restaurangchef på Ulriksdals värdshus.

Tommy Myllymäki är också aktuell med en ny stjärnkrog på Biskopsudden på Djurgården i Stockholm som efter flera års förberedelser närmar sig öppning

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123