23948sdkhjf

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ben & Jerry's vd: ”Vi gör det här för våra fans”.

Ben & Jerry's med cannabissmak kan snart bli verklighet. Glasstillverkaren meddelar att de planerar att addera cannabidiol, CBD, i sina produkter så snart det är tillåtet enligt amerikansk federal lag. 

Läs också: Triumf Glass kör helgpass i värmen

Även om marknaden för produkter som innehåller cannabidiol har exploderat på senare år så är det enligt den federala lagstiftningen förbjudet att addera CBD i mat och dryck. Myndigheten US Food and Drug Administration (FDA) har dock tagit initiativ till en hearing och lagstiftningen ses nu över. Unileverägda Ben & Jerry's har skickat in en kommentar till myndigheten där de är tydliga med att de vill ha en legalisering och uppmanar även sina kunder att kontakta FDA i frågan.

”Vi gör det här för våra fans. Vårt mål är älska våra fans mer än de älskar oss och vi vill på Ben & Jerry's eget sätt ge dem vad de längtar efter”, skriver vd:n Matthew McCarthy på företagets hemsida.

Där uppger glasstillverkaren också att de avser att använda sig av en hållbart framtagen CBD från Vermont, där företaget har varit baserat sedan den första glassbutiken öppnade i Burlington 1978. 

Cannabidiol, eller CBD, är en av minst 85 cannabinoider som identifierats i cannabis och anses av förespråkarna rätt doserat kunna förebygga epileptiska anfall och motverka ångest och sömnproblem. 

CBD omfattas i Sverige av läkemedelslagstiftningen. Produkter som innehåller CBD och inte är godkända som läkemedel är förbjudna att sälja och marknadsföra. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Nyhetsbrev

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Arkiv

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145