23948sdkhjf

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ben & Jerry's vd: ”Vi gör det här för våra fans”.

Ben & Jerry's med cannabissmak kan snart bli verklighet. Glasstillverkaren meddelar att de planerar att addera cannabidiol, CBD, i sina produkter så snart det är tillåtet enligt amerikansk federal lag. 

Läs också: Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Även om marknaden för produkter som innehåller cannabidiol har exploderat på senare år så är det enligt den federala lagstiftningen förbjudet att addera CBD i mat och dryck. Myndigheten US Food and Drug Administration (FDA) har dock tagit initiativ till en hearing och lagstiftningen ses nu över. Unileverägda Ben & Jerry's har skickat in en kommentar till myndigheten där de är tydliga med att de vill ha en legalisering och uppmanar även sina kunder att kontakta FDA i frågan.

”Vi gör det här för våra fans. Vårt mål är älska våra fans mer än de älskar oss och vi vill på Ben & Jerry's eget sätt ge dem vad de längtar efter”, skriver vd:n Matthew McCarthy på företagets hemsida.

Där uppger glasstillverkaren också att de avser att använda sig av en hållbart framtagen CBD från Vermont, där företaget har varit baserat sedan den första glassbutiken öppnade i Burlington 1978. 

Cannabidiol, eller CBD, är en av minst 85 cannabinoider som identifierats i cannabis och anses av förespråkarna rätt doserat kunna förebygga epileptiska anfall och motverka ångest och sömnproblem. 

CBD omfattas i Sverige av läkemedelslagstiftningen. Produkter som innehåller CBD och inte är godkända som läkemedel är förbjudna att sälja och marknadsföra. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11