23948sdkhjf

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ben & Jerry's vd: ”Vi gör det här för våra fans”.

Ben & Jerry's med cannabissmak kan snart bli verklighet. Glasstillverkaren meddelar att de planerar att addera cannabidiol, CBD, i sina produkter så snart det är tillåtet enligt amerikansk federal lag. 

Läs också: Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Även om marknaden för produkter som innehåller cannabidiol har exploderat på senare år så är det enligt den federala lagstiftningen förbjudet att addera CBD i mat och dryck. Myndigheten US Food and Drug Administration (FDA) har dock tagit initiativ till en hearing och lagstiftningen ses nu över. Unileverägda Ben & Jerry's har skickat in en kommentar till myndigheten där de är tydliga med att de vill ha en legalisering och uppmanar även sina kunder att kontakta FDA i frågan.

”Vi gör det här för våra fans. Vårt mål är älska våra fans mer än de älskar oss och vi vill på Ben & Jerry's eget sätt ge dem vad de längtar efter”, skriver vd:n Matthew McCarthy på företagets hemsida.

Där uppger glasstillverkaren också att de avser att använda sig av en hållbart framtagen CBD från Vermont, där företaget har varit baserat sedan den första glassbutiken öppnade i Burlington 1978. 

Cannabidiol, eller CBD, är en av minst 85 cannabinoider som identifierats i cannabis och anses av förespråkarna rätt doserat kunna förebygga epileptiska anfall och motverka ångest och sömnproblem. 

CBD omfattas i Sverige av läkemedelslagstiftningen. Produkter som innehåller CBD och inte är godkända som läkemedel är förbjudna att sälja och marknadsföra. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Nyhetsbrev

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Arkiv

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Unik matupplevelse i 3D på pop up-restaurang

Restaurang Kasai gästas av Banquet of Hoshena.

Här växer en ny matdestination fram

Två nya Compass-restauranger

Max fick pris av FN

Östermalmshallen ännu dyrare – notan nu 1,3 miljarder

Politikerna skyller på varandra – och vill sälja hotelldelen

Tvisten löst – nu blir det Krubb igen i sjöstan

Tävling
Närmare råvarorna i kocklandslagets nya tema

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.163