23948sdkhjf

”Vår ambition är att skapa en modern klassiker”

Stureplansgruppen öppnar takrestaurang med terass i nya Sergelhuset.

Vid Sergels torg mitt i Stockholms city genomför just nu Vasakronan omdaningen av Sergelhuset. Stadsutvecklingsprojektet omfattar tre byggnader längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen. 

Nu är det klart att Stureplansgruppen etablerar sig i Sergelprojektet. Förutom event- och konferensmöjligheter kommer det att bli en restaurang och stor takterrass på totalt 1 100 kvadratmeter. Krogen kommer att vara belägen på plan 16 med entré från Malmskillnadsgatan med en vy över hela Stockholm. Stureplansgruppen hyr även eventyta av Vasakronan på totalt 2 500 kvadratmeter med entré från Sveavägen.

Just nu pågår det slutgiltiga arbetet med restaurangens gestaltning samt kulinariska profil. Arbetet förväntas bli klart under senhösten 2019.

– Det finns inte många platser med sådan potential som den här. Vår ambition är att skapa en modern klassiker för stockholmare och alla andra, säger Stureplansgruppens vice vd Per Gunne.

Stureplansgruppen växer och har nu en omsättning på 1,3 miljarder kronor samt totalt cirka 800 anställda.

Det är också klart att mobilspelsföretaget King flyttar in i det hus som ligger på Sveavägen med utsikt över Sergels torg. Bolaget tar hand om de sex översta planen med en egen entrédel i gatuplan. 

– Det som tidigare var ett mer eller mindre slutet kvarter blir nu en blandning fullt av smarta kontorslösningar, butiker och restauranger samt bostäder, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078