23948sdkhjf

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Felpackade varor får nytt liv.

Kafferosteriet Johan & Nyström får med jämna mellanrum kassera fullgott kaffe då dessa felfylls, antingen med för lite- eller för mycket kaffe. Nu ska matsvinnsföretaget Foodloopz, en gång i månaden, ta hand om det här kaffet och packa om det för att sedan sälja vidare till företagskunder.

Läs också: Nytt kafferosteri till Sickla

Kaffet är det alltså inget fel på men Foodloopz kan till skillnad från Johan & Nyström inte garantera en konstant smakprofil

– Det blir en vild blandning då vi tar det som blir över. Förra veckan var det sex olika sorter och den här var det åtta så varje batch blir unik, men det är alltid högkvalitativt kaffe, säger Elin Aronsen Beis, vd på Foodloopz till Food Supply.

Första kunden för kaffet som säljs under varumärket Goodloopz blir Paul Taylor Lanthandels, ett samarbete mellan Paul Svensson och Tareq Taylors som öppnar i Sundbyberg den 6 september. Där kommer kaffet dels att bryggas men även säljas vidare till konsumenterna i påsar.

Det är just företagskunder som framförallt är av intresse då det inte handlar om några stora mängder kaffe och Foodloopz för just nu dialog med fler företag som är intresserade av "svinnkaffet". Eftersom det rör sig om så pass små mängder kaffe är det nämligen svårt att garantera tillgången för en större krets.

Kaffe är inte det enda som Foodloopz försöker rädda. Tillsammans med en vinimportör och Örebro Universitet försöker företaget nu att rädda fullt drickbart vin som annars skulle hamna i vasken under varumärket Re:winers.

Läs mer om: Foodloopz | Johan & Nyström | kaffe | svinn
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094