23948sdkhjf

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Felpackade varor får nytt liv.

Kafferosteriet Johan & Nyström får med jämna mellanrum kassera fullgott kaffe då dessa felfylls, antingen med för lite- eller för mycket kaffe. Nu ska matsvinnsföretaget Foodloopz, en gång i månaden, ta hand om det här kaffet och packa om det för att sedan sälja vidare till företagskunder.

Läs också: Espresso House till butikshyllorna

Kaffet är det alltså inget fel på men Foodloopz kan till skillnad från Johan & Nyström inte garantera en konstant smakprofil

– Det blir en vild blandning då vi tar det som blir över. Förra veckan var det sex olika sorter och den här var det åtta så varje batch blir unik, men det är alltid högkvalitativt kaffe, säger Elin Aronsen Beis, vd på Foodloopz till Food Supply.

Första kunden för kaffet som säljs under varumärket Goodloopz blir Paul Taylor Lanthandels, ett samarbete mellan Paul Svensson och Tareq Taylors som öppnar i Sundbyberg den 6 september. Där kommer kaffet dels att bryggas men även säljas vidare till konsumenterna i påsar.

Det är just företagskunder som framförallt är av intresse då det inte handlar om några stora mängder kaffe och Foodloopz för just nu dialog med fler företag som är intresserade av "svinnkaffet". Eftersom det rör sig om så pass små mängder kaffe är det nämligen svårt att garantera tillgången för en större krets.

Kaffe är inte det enda som Foodloopz försöker rädda. Tillsammans med en vinimportör och Örebro Universitet försöker företaget nu att rädda fullt drickbart vin som annars skulle hamna i vasken under varumärket Re:winers.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Nyhetsbrev

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Arkiv

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Arnold's – nu även med lunchservering

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.078