23948sdkhjf

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Både bryggeri och varumärke är fortsatt i Kopparbergs ägo.

I somras meddelades personalen på Zeunerts Bryggeri i Sollefteå att samtliga sju tjänster varslas och från och med nästa vecka upphör leveranserna till Kopparbergs, vilket Örnsköldsviks Allehanda var först med att rapportera om.

Läs också: Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Men enligt Peter Bronsman, vd på Kopparbergs som äger Zeunerts, betyder det inte nödvändigtvis slutet för bryggeriet då Kopparbergs fortfarande försöker hitta en köpare av bryggeriet. Endast som en sista åtgärd är det aktuellt med att lägga ner verksamheten.

– Vi kommer att avveckla om vi inte får det sålt men vi har som ambition att få det sålt, säger Peter Bronsman till Food Supply.

På sociala medier har många uttryckt oro för att framförallt Zeunerts populära julmust nu skulle försvinna från hyllorna men enligt Peter Bronsman är det ingen risk för att så ska ske.

– Det är ingen risk att det inte blir någon julmust till jul. Själva varumärket kommer finnas kvar oavsett om vi får nya ägare eller inte, alla beslut är nu hypotetiska och vi äger fortfarande både varumärket och bryggeriet. Allt är som vanligt tills dess att det händer någonting, säger han.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Nyhetsbrev

Först med veganska revbensspjäll

Arkiv

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156