23948sdkhjf

Mentorpriset till Ulrika Brydling

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Årets mottagare av Karin Franssons mentorpris är Ulrika Brydling.

Läs också: Efterlyser: Gastronomiskt center

Karin Franssons mentorpris delas ut av Restaurangakademien och syftar till att belöna mentorer och förebilder som lyft och utvecklat kvinnliga kockar. Ulrika Brydling sprider via föreningen Ekokockar kunskap om ekologisk matlagning och föreläser även på gymnasieskolor runt om i landet. Brydling har också varit tränare för juniorkocklandslaget och tävlingsledare för Swedish Young Chef Award. 

Så här lyder juryns motivering: 
Ulrika Brydling har genom sin gedigna kunskap och sitt positiva sätt fått många unga kvinnliga kockar att utvecklas och våga ta för sig. Hon är en mentor och förebild som var tidig att arbeta med hållbarhet, samt har genom åren skapat ett naturligt nätverk för unga kvinnliga kockar.

Ulrika Brydling är kock i grunden. Företaget Brydlings, som hon driver ihop med sin syster och man, står bakom bland annat Bro Park krog i Upplands-Bro, Brydlings på Åhléns och restaurang Marmite i Åre.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pizzakedjan Domino's lämnar Sverige

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Nyhetsbrev

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Arkiv

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.096