23948sdkhjf

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Snabbväxande Bastard Burgers har sedan i somras letat en ny storägare för att kunna fortsätta expansionen. Nu står det klart att norska riskkapitalbolaget Equip köper 60 procent av den norrbottniska hamburgerkedjan. Enligt Breakit behåller grundarteamet med Simon Wanler i spetsen resten av aktierna.

Läs också: Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

– Vi gör inte detta för att casha in utan för att få resurser att expandera internationellt. En av våra drömmar är att öppna restaurang i New York. Med tillskottet vi får med denna affär så har vi nu en enorm kraft både finansiellt och kunskapsmässigt för att kunna fortsätta vår resa och vår expansion ut i världen, säger vd Simon Wanler till Breakit.

Köpesumman är hemlig, men enligt en källa till Breakit värderas hela Bastard Burgers till nästan 500 miljoner kronor i transaktionen.

Bastard Burgers började för bara drygt tre år sedan som ett hål i väggen hemma i Luleå. Sedan dess har streetfoodkedjan växt snabbt och har nu 28 restauranger från Boden i norr till Varberg i syd. Ytterligare minst fyra, i Väsby, Göteborg, Kalmar och Linköping, kommer att öppna inom kort.

Nyligen uppmärksammades hamburgerkedjan också för styrelsebeslutet att betala anställda som tar föräldraledigt den del av lönen som Försäkringskassan och kollektivavtalet inte ersätter i upp till sex månader. Detta för att bli en mer attraktiv arbetsgivare och locka fler kvinnor till köken.

Hamburgerkedjan Bastard Burgers vill bli en mer attraktiv arbetsgivare. Därför betalar man mellanskillnaden så att föräldralediga får full lön, skriver Besöksliv.

Mer om: Bastard Burgers
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.25