23948sdkhjf

FN-priset utdelat: ”Som Nobelpriset för oss i ägarfamiljen”

Max Burgers radar upp utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete. I september utsågs snabbmatskedjan till en av 15 pristagare när FN under klimatveckan uppmärksammade klimatpositiva projekt med utmärkelsen Global Climate Action Award. Den 10 december på FN:s klimatkonferens i Madrid genomfördes prisceremonin. Christoffer Bergfors, vice koncernchef, och Kaj Török, informations- och hållbarhetschef, var på plats i den spanska huvudstaden.

– Det viktigaste vi kan göra är att leda vägen och inspirera andra företag att göra mer för att skapa en förändring i klimatfrågan. Det är precis det som händer nu – en klimatpositiv rörelse har startat, sade Christoffer Bergfors när han tog emot diplomet för Max räkning.

Christoffer Bergfors betonar att miljöfrågan varit viktig redan från starten 1968 och att pappa Curt Bergfors är fortsatt mycket engagerad och drivande i Max klimatarbete.

– Hemma i Sverige delas Nobelpriset ut, men för oss i ägarfamiljen känns den här utmärkelsen lika stor att få. Det är ett erkännande att vi gör skillnad på riktigt.

Niclas Svenningsen, chef för Global Climate Action inom FN:s klimatkonvention, har framhållit Max klimatpositiva meny som en ledstjärna mot en mer hållbar framtid för alla.

– Mänskligheten ligger långt efter de ansträngningar som krävs för att nå 1,5-gradersmålet. Om vi ska komma dit behöver vi klimatpositivt tänkande, klimatpositiva produkter och tjänster och jag anser att Max verkligen leder vägen. Vi måste bli klimatpositiva nu, sade Niclas Svenningsen efter prisceremonin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078