23948sdkhjf

FN-priset utdelat: ”Som Nobelpriset för oss i ägarfamiljen”

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Max Burgers radar upp utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete. I september utsågs snabbmatskedjan till en av 15 pristagare när FN under klimatveckan uppmärksammade klimatpositiva projekt med utmärkelsen Global Climate Action Award. Den 10 december på FN:s klimatkonferens i Madrid genomfördes prisceremonin. Christoffer Bergfors, vice koncernchef, och Kaj Török, informations- och hållbarhetschef, var på plats i den spanska huvudstaden.

Läs också: Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

– Det viktigaste vi kan göra är att leda vägen och inspirera andra företag att göra mer för att skapa en förändring i klimatfrågan. Det är precis det som händer nu – en klimatpositiv rörelse har startat, sade Christoffer Bergfors när han tog emot diplomet för Max räkning.

Christoffer Bergfors betonar att miljöfrågan varit viktig redan från starten 1968 och att pappa Curt Bergfors är fortsatt mycket engagerad och drivande i Max klimatarbete.

– Hemma i Sverige delas Nobelpriset ut, men för oss i ägarfamiljen känns den här utmärkelsen lika stor att få. Det är ett erkännande att vi gör skillnad på riktigt.

Niclas Svenningsen, chef för Global Climate Action inom FN:s klimatkonvention, har framhållit Max klimatpositiva meny som en ledstjärna mot en mer hållbar framtid för alla.

– Mänskligheten ligger långt efter de ansträngningar som krävs för att nå 1,5-gradersmålet. Om vi ska komma dit behöver vi klimatpositivt tänkande, klimatpositiva produkter och tjänster och jag anser att Max verkligen leder vägen. Vi måste bli klimatpositiva nu, sade Niclas Svenningsen efter prisceremonin.

Mer om: hållbarhet | Max
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095