23948sdkhjf

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Efter att ha grundat och sålt Espresso House satsar Elisabet Eriksson nu på ett nytt snabbmatskoncept. Hos Eggs Inc innehåller alla rätter – just det – ägg.

Avkastningen från försäljningen av Espresso House har lagt grunden för Eggs Inc. Elisabet Eriksson ser samma potential i sin nya satsning som hon gjorde med den snabbväxande kafékedjan som hon grundade 1996 och sedan sålde för fyra år sedan till investeringsbolaget JAB. Tanken är att växa globalt direkt med Eggs Inc.

– Sedan september 2017 har vi arbetat på att utveckla ett innovativt och unikt restaurangkoncept som erbjuder snabb och enkel mat som samtidigt är god, hälsosam och miljösmart. Vi tror och hoppas att Eggs Inc kommer bli en internationell succé, säger Elisabet Eriksson (före detta Asker).

Hon och maken och medgrundaren Glenn Eriksson smög igång den första Eggs Inc-restaurangen redan för ett år sedan vid Odenplan i Stockholm. Nu är makarna redo att skala upp verksamheten med ett nytt konceptspråk. På den nya restaurangen vid entrén på Regeringsgatan 29 serveras frukost, brunch, lunch, middag och mellanmål – med ägg som huvudingrediens i samtliga rätter. Eller som det står formulerat i Gallerians presentation på nätet: Mat med eggstra allt.

Exempel på rätter är Egg Pizza, där botten till 100 procent består av ägg och därmed i stort sätt fri från kolhydrater. Egg Bites är små omeletter i bite-size som kan dippas i olika majonnäser eller såser.

– Ägg är en superråvara som erbjuder oändliga möjligheter till variation i smak och form, och som dessutom är kalorisnål och proteinrik, säger Elisabet Eriksson.

Makarna Erikssons mål är att öppna omkring 100 restauranger globalt inom fem år. Det pågår redan diskussioner om master franchise i Norden, Baltikum och Asien.

Mer om: ägg | Eggs Inc
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Nyhetsbrev

Flippin Burgers i rekonstruktion

Arkiv

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109