23948sdkhjf

”Foppa” ska lansera Eggs Inc i USA

För drygt ett år sedan presenterade Elisabet Eriksson sina globala planer för Eggs Inc. Planerna har fått pausas på grund av covid-19, men när expansionen sker ska snabbmatskonceptet erövra USA – backat av hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg.

– Peter Forsberg och Nicole Nordin (hans sambo) har klivit in och kommer att köra USA-lanseringen. De har väldigt mycket kontakter i USA och kommer att stå för utrullningen av Eggs Inc i USA, berättar Elisabet Eriksson för Breakit

Entreprenören Elisabet Eriksson grundade kafékedjan Espresso House. Avkastningen från försäljningen för fem år sedan lade grunden till Eggs Inc som hon driver ihop med maken Glenn. Affärsidéen är ett snabbmatskoncept där alla rätter innehåller ägg.

Han förstod själv, liksom oss, att det här sättet att äta snabbt och nyttigt inte finns idag. Nästan all snabbmat är onyttig och Peter Forsberg, som idrottsman, ser potentialen i att kunna äta protein utan tillsatser, säger Elisabet Eriksson till Breakit. 

Trots coronapandemin har företaget lyckats locka till sig flera tunga investerare. Förutom det gamla hockeyproffset Peter ”Foppa” Forsberg och hans sambo Nicole Nordin finns Kerstin Lindell, ordförande i Sydsvenska Handelskammaren, och Anders Jakobsson, som bland annat driver GJV Holding och Blue Foundry, bland de nya ägarna.

Planen är fortsatt att öppna restauranger inom fem år. Men i väntan på att kunna dra igång expansionen på allvar har Elisabet Eriksson börjat fokusera på dagligvaruhandeln. Bolaget har startat ett samarbete där de utvecklar produkter i samarbete med Danaeg som äger Kronägg. 

– Gallerian rullar på men fokus ligger på produkter som kan lanseras på Ica, Coop och liknande. Vi kommer att börja med sälja våra äggpizzor, berättar Eriksson som dock ännu inte har några avtal undertecknade med matjättarna. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064