23948sdkhjf

Korvkedja expanderar med franchise

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Ännu ett företag med ett snabbmatskoncept satsar på att expandera via franchise. Det handlar om Gourmetkorv som ska öppna två nya restauranger i Trollhättan, de första utanför Göteborg.

Läs också: Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Enligt tidningen TTELA kommer Trollhättanborna att kunna inmundiga kvalitetskorv med start efter sommaren. Den en av restaurangerna ska ligga på Drottningtorget. Var den andra kommer att ligga vill inte företagets grundare Malin Talcoth avslöja än, men båda restaurangerna kommer att drivas av en och samma franchisetagare.

I nuläget finns fyra restauranger i Göteborgsområdet, men målet är högt ställt. Trollhättan är bara början. Sedan står Borås, Skövde och Kungsbacka på tur. Företaget siktar på att öppna 70 nya enheter inom en tioårsperiod med hjälp av franchisetagare runt om i landet.

– Vi har kört Gourmetkorv i drygt tio år och har så mycket erfarenhet och vet att konceptet är bra. Så nu känner vi att vi vill ut i Sverige, för vi tror att Gourmetkorv kommer att fungera bra överallt, och då är franchise ett bra sätt. Vi har kvar lite kontroll, och kan hjälpa till och är med hela vägen och hjälper en egenföretagare ut i arbetslivet. Det ska bli väldigt roligt, säger Malin Talcoth till TTELA.

Gourmetkorvs koncept består av egenkomponerade kvalitetskorvar med olika ingredienser och kryddningar. I dag finns 75 olika sorters korv på menyn, inklusive vegankorvar, laxkorvar och kycklingkorvar. Under Göteborgs första korvfestival i höstas vann Gourmetkorv förstapriset.

Mer om: Gourmetkorv | korv
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Nyhetsbrev

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Arkiv

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Pressbyrån gör en Amazon – obemannat utan skanning

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125