23948sdkhjf

Korvkedja expanderar med franchise

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Ännu ett företag med ett snabbmatskoncept satsar på att expandera via franchise. Det handlar om Gourmetkorv som ska öppna två nya restauranger i Trollhättan, de första utanför Göteborg.

Läs också: Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Enligt tidningen TTELA kommer Trollhättanborna att kunna inmundiga kvalitetskorv med start efter sommaren. Den en av restaurangerna ska ligga på Drottningtorget. Var den andra kommer att ligga vill inte företagets grundare Malin Talcoth avslöja än, men båda restaurangerna kommer att drivas av en och samma franchisetagare.

I nuläget finns fyra restauranger i Göteborgsområdet, men målet är högt ställt. Trollhättan är bara början. Sedan står Borås, Skövde och Kungsbacka på tur. Företaget siktar på att öppna 70 nya enheter inom en tioårsperiod med hjälp av franchisetagare runt om i landet.

– Vi har kört Gourmetkorv i drygt tio år och har så mycket erfarenhet och vet att konceptet är bra. Så nu känner vi att vi vill ut i Sverige, för vi tror att Gourmetkorv kommer att fungera bra överallt, och då är franchise ett bra sätt. Vi har kvar lite kontroll, och kan hjälpa till och är med hela vägen och hjälper en egenföretagare ut i arbetslivet. Det ska bli väldigt roligt, säger Malin Talcoth till TTELA.

Gourmetkorvs koncept består av egenkomponerade kvalitetskorvar med olika ingredienser och kryddningar. I dag finns 75 olika sorters korv på menyn, inklusive vegankorvar, laxkorvar och kycklingkorvar. Under Göteborgs första korvfestival i höstas vann Gourmetkorv förstapriset.

Mer om: Gourmetkorv | korv
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109