23948sdkhjf

Expansiva kedjor till Signalfabriken

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Signalfabriken i Sundbyberg breddar matutbudet. Både Pinchos och Hawaii Poké kommer att öppna restauranger i det gamla industriområdet under 2020.

Läs också: Dubbla franchisepriser till Pinchos

Det handlar om två mycket expansiva kedjor. Hawaii Poké rider på poké bowl-trenden och har på bara fyra år växt till tio restauranger. De flesta finns i Stockholmsområdet men även Malmö och Uppsala har fått en Hawaii Poké-restaurang. 

– Vi arbetar med att skapa den autentiska smaken från Hawaii. Etableringen i Signalfabriken blir ett naturligt steg för oss att nå ut med våra populära rätter till ännu fler kunder säger Aaron Colman, vd och medgrundare av Hawaii Poké AB.

Hawaii Poké är också en av de nya hyresgästerna i det nyrenoverade Medborgarhuset på Södermalm i Stockholm som ska vara inflyttningsklart i sommar.

Den andra snabbväxande kedjan är PInchos som i december öppnade sin 70:e restaurang och den 14 februari inviger en restaruang i Bollnäs och samtidigt förbereder en öppning i Hammarby sjöstad. Pinchos flyttar in i Signalfabriken lagom till sommaren med sitt franchisekoncept av smårätter som beställs via en app.

– Den stadiga expansionen har skapat en stor mängd arbetstillfällen inom restaurangnäringen, speciellt bland unga. När vi nu öppnar i centrala Sundbyberg är det ett naturligt nästa steg för oss. Sundbyberg är en intressant stad med stor tillväxt och en etablering i Signalfabriken är verkligen att hamna mitt i prick säger Jan Wallsin, vd på Pinchos Nation AB.

Signalfabriken, som ligger centralt i Sundbyberg, har en historia som sträcker sig tillbaka till slutet av 1800-talet. Tidigare var området känt som ”mekaniska verkstaden”, men industrierna har flyttat ut ur byggnaderna som nu ägs av Alecta. Förvaltaren Newsec försöker skapa en mötesplats med kontor, hotell, butiker och matställen innanför de historiska väggarna.

Mer om: Hawaii Poké | Pinchos
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109