23948sdkhjf

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Signalfabriken i Sundbyberg breddar matutbudet. Både Pinchos och Hawaii Poké kommer att öppna restauranger i det gamla industriområdet under 2020.

Det handlar om två mycket expansiva kedjor. Hawaii Poké rider på poké bowl-trenden och har på bara fyra år växt till tio restauranger. De flesta finns i Stockholmsområdet men även Malmö och Uppsala har fått en Hawaii Poké-restaurang. 

– Vi arbetar med att skapa den autentiska smaken från Hawaii. Etableringen i Signalfabriken blir ett naturligt steg för oss att nå ut med våra populära rätter till ännu fler kunder säger Aaron Colman, vd och medgrundare av Hawaii Poké AB.

Hawaii Poké är också en av de nya hyresgästerna i det nyrenoverade Medborgarhuset på Södermalm i Stockholm som ska vara inflyttningsklart i sommar.

Den andra snabbväxande kedjan är PInchos som i december öppnade sin 70:e restaurang och den 14 februari inviger en restaruang i Bollnäs och samtidigt förbereder en öppning i Hammarby sjöstad. Pinchos flyttar in i Signalfabriken lagom till sommaren med sitt franchisekoncept av smårätter som beställs via en app.

– Den stadiga expansionen har skapat en stor mängd arbetstillfällen inom restaurangnäringen, speciellt bland unga. När vi nu öppnar i centrala Sundbyberg är det ett naturligt nästa steg för oss. Sundbyberg är en intressant stad med stor tillväxt och en etablering i Signalfabriken är verkligen att hamna mitt i prick säger Jan Wallsin, vd på Pinchos Nation AB.

Signalfabriken, som ligger centralt i Sundbyberg, har en historia som sträcker sig tillbaka till slutet av 1800-talet. Tidigare var området känt som ”mekaniska verkstaden”, men industrierna har flyttat ut ur byggnaderna som nu ägs av Alecta. Förvaltaren Newsec försöker skapa en mötesplats med kontor, hotell, butiker och matställen innanför de historiska väggarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094