23948sdkhjf

Expansiva kedjor till Signalfabriken

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Signalfabriken i Sundbyberg breddar matutbudet. Både Pinchos och Hawaii Poké kommer att öppna restauranger i det gamla industriområdet under 2020.

Läs också: Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Det handlar om två mycket expansiva kedjor. Hawaii Poké rider på poké bowl-trenden och har på bara fyra år växt till tio restauranger. De flesta finns i Stockholmsområdet men även Malmö och Uppsala har fått en Hawaii Poké-restaurang. 

– Vi arbetar med att skapa den autentiska smaken från Hawaii. Etableringen i Signalfabriken blir ett naturligt steg för oss att nå ut med våra populära rätter till ännu fler kunder säger Aaron Colman, vd och medgrundare av Hawaii Poké AB.

Hawaii Poké är också en av de nya hyresgästerna i det nyrenoverade Medborgarhuset på Södermalm i Stockholm som ska vara inflyttningsklart i sommar.

Den andra snabbväxande kedjan är PInchos som i december öppnade sin 70:e restaurang och den 14 februari inviger en restaruang i Bollnäs och samtidigt förbereder en öppning i Hammarby sjöstad. Pinchos flyttar in i Signalfabriken lagom till sommaren med sitt franchisekoncept av smårätter som beställs via en app.

– Den stadiga expansionen har skapat en stor mängd arbetstillfällen inom restaurangnäringen, speciellt bland unga. När vi nu öppnar i centrala Sundbyberg är det ett naturligt nästa steg för oss. Sundbyberg är en intressant stad med stor tillväxt och en etablering i Signalfabriken är verkligen att hamna mitt i prick säger Jan Wallsin, vd på Pinchos Nation AB.

Signalfabriken, som ligger centralt i Sundbyberg, har en historia som sträcker sig tillbaka till slutet av 1800-talet. Tidigare var området känt som ”mekaniska verkstaden”, men industrierna har flyttat ut ur byggnaderna som nu ägs av Alecta. Förvaltaren Newsec försöker skapa en mötesplats med kontor, hotell, butiker och matställen innanför de historiska väggarna.

Mer om: Hawaii Poké | Pinchos
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Tävling
Årets unga kock korad

Vivino backar – halvvägs

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Nyhetsbrev

Bagerierna som säljer flest semlor

Arkiv

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112