23948sdkhjf

Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Svenska kocklandslaget tog silver och juniorlandslaget guld i Culinary Olympics i Stuttgart. Men Sverige erhöll faktiskt ytterligare en guldmedalj. Kocklaget som tidigare hetter Fazer Food Service AB och nu går under namnet Compass Group hamnade till slut på fjärde plats i storköksklassen. 

Läs också: OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

– Det känns fantastiskt att få en guldmedalj, det bevisar att vi har levererat en meny på hög nivå som förtjänade en hög poäng. Vi har jobbat i över ett år med att finslipa vår vinnande mästerskapsmeny och jag är otroligt stolt över laget, som under tidspress och inför stor publik fortsätter att lyckas med att lyfta upp storköket, säger lagets lagkapten Anna Lövgren.

Det svenska laget kammade alltså hem tillräckligt med poäng för att erhålla en guldmedalj, men när alla lag inom samma poängspann skulle rangordnas hamnade Compass Group Sweden först på fjärde plats i storköksklassen. 

Den 1 februari 2020 blev Fazer Food Services en del av Compass Group Sverige. Det svenska laget består av kockar från företagets restauranger runt om i landet. Uppdraget i storköksklassen är att komponera en meny för 150 gäster på fem timmar för 5 euro per person.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093