23948sdkhjf

Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Svenska kocklandslaget tog silver och juniorlandslaget guld i Culinary Olympics i Stuttgart. Men Sverige erhöll faktiskt ytterligare en guldmedalj. Kocklaget som tidigare hetter Fazer Food Service AB och nu går under namnet Compass Group hamnade till slut på fjärde plats i storköksklassen. 

Läs också: OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

– Det känns fantastiskt att få en guldmedalj, det bevisar att vi har levererat en meny på hög nivå som förtjänade en hög poäng. Vi har jobbat i över ett år med att finslipa vår vinnande mästerskapsmeny och jag är otroligt stolt över laget, som under tidspress och inför stor publik fortsätter att lyckas med att lyfta upp storköket, säger lagets lagkapten Anna Lövgren.

Det svenska laget kammade alltså hem tillräckligt med poäng för att erhålla en guldmedalj, men när alla lag inom samma poängspann skulle rangordnas hamnade Compass Group Sweden först på fjärde plats i storköksklassen. 

Den 1 februari 2020 blev Fazer Food Services en del av Compass Group Sverige. Det svenska laget består av kockar från företagets restauranger runt om i landet. Uppdraget i storköksklassen är att komponera en meny för 150 gäster på fem timmar för 5 euro per person.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Nyhetsbrev

Gastro Nord flyttad till oktober

Arkiv

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Åtgärderna ingen hjälp för convenience-branschen

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

20 000 jobb i fara inom hotell och restaurang

Visitas vd: ”Vi är en näring i fritt fall”.

McDonald's planerar stödåtgärder för franchisetagare

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

H&M stänger sina kaféer – ska justera konceptet

Från mode till whisky – ny vd på Mackmyra

Den utdragna pizzan har kommit till Sverige

Nu kommer Arlas havredryck – till Danmark

Stor vinmässa inställd på grund av coronoaviruset

Disney och Impossible Foods i samarbete

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109