23948sdkhjf

Gateau säger upp 85 provanställda

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Coronaepidemin tvingar bagerikedjan till neddragningar.

Coronaviruset och dess spridning över världen har drabbat restaurang- och cafébranschen hårt då allt fler väljer att stanna hemma. Situationen gör att Gateau-kedjan, en del av Fazerkoncernen, nu med omedelbar verkan tvingas säga up cirka 85 medarbetare i provanställning. Totalt rör det sig om 1200 timmar per vecka vilket skulle motsvara ca 30 personer arbetande heltid.

– Situationen är allvarlig för verksamheten och läget förväntas fortsätta flera månader framöver. Vi gör vårt yttersta för att säkerställa kontinuiteten i verksamheten och har även vidtagit en rad andra åtgärder som att förändra sortiment och service kopplat till den minskade kundtillströmningen, men också förberett oss på att tvingas stänga enheter, säger Johan Rosenblom, vd på Fazer Retail i en kommentar.

Totalt har Gateau 430 anställda i Sverige och 33 butiker i Stockholmsområdet, Skåneregionen och Uppsala.

Mer om:Fazer |Gateau
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142