23948sdkhjf

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

Mitt i den värsta restaurangkrisen i modern tid öppnar Poppels Öl & Mat. Hantverksbryggeriet Poppel ska matcha öl och mat i en lokal som ligger i direkt anslutning till bryggeriet i Jonsereds fabriker, öster om Göteborg.

Läs också: Kopparbergs: Lägre resultat men framgång för Pink Gin

Restaurangen, som var tänkt att öppna redan 2018, gick tidigare under arbetsnamnet Poppels Klunk, men vid öppningen den 21 mars, sker det under varumärket Poppels Öl & Mat.

Vd Mats Wahlström förstår om det kan tyckas underligt att trycka på startknappen i en tid då antalet varsel i hotell- och restaurangbranschen är rekordhögt.

– Vi vill så gärna möta våra gäster och samtidigt konkret visa att vi verkligen tror på restaurangbranschens långsiktiga överlevnad. Samtidigt är vi ödmjuka inför det faktum att covid-19 gör att många av våra gäster varken kan, vill eller bör besöka en restaurang i dagsläget, säger han.

På Poppels Öl & Mat jobbar köksmästaren och bryggmästaren tätt ihop. Köksmästaren heter Darius Wulff och kommer närmast från Lindholmens Street Food Market. Bryggmästare är Daniel Granath från Poppels Bryggeri.

– Vi har likt de flesta restauranger utvecklat maten för att passa ölen, men det som gör oss unika är att vi också arbetat tvärtom – och utvecklat öl som ska passa till specifika rätter. Det har absolut varit något av det roligaste vi har gjort här på Poppels så här långt, säger Daniel Granath.

Poppels är det tredje bryggeriet på kort tid som lanserat matsatsningar. Bryggarduon bakom Dunder & Krut öppnade i januari en taqeria på Kungsholmen i Stockholm och senare i vår öppnar Hedda Spendrup restaurang i anslutning till sitt nystartade bryggeri Omaka.

Mer om: bryggeri | Poppels
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Nyhetsbrev

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Arkiv

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14