23948sdkhjf

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Ica Maxi Universitetet i Örebro börjar sälja färdiglagade maträtter från lokala restauranger för att stötta krögarna.

Läs också: Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Det handlar om maträtter tillagade av Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, den italienska restaurangen Amano och den vegetariska restaurangen GRO. Under veckodagarna kommer man kunna köpa singelmaträtter, och på helgen trerätters måltider. Av den totala försäljningssumman skänks 5 procent till välgörande ändamål, skriver Maxibutiken i ett pressmeddelande.

– Som kolleger i matbranschen är vi stolta över det fina restaurangutbud som Örebroregionen bjuder på. I dessa utmanande tider vill vi gärna hjälpa våra kunder att kunna äta riktigt god mat i hemmet samtidigt som vi värnar om våra kollegor inom restaurangbranschen, säger Patrik Persson, vd på Ica Maxi Universitetet.

– Vi vill uppmana Örebroarna att fortsätta hålla igång sina favoritrestauranger - boka bord, beställ take-away eller titta förbi Örebros Matmecka och köp restaurangmat när du veckohandlar. Det är under de kommande månaderna som slaget står om vi skall ha levande restauranger och krogar, säger han vidare.

Covid-19 har slagit hårt mot lokala entreprenörer, inte minst krögare. Många har gått över till ökade hemleveranser, men för restauranger vars mat tar längre tid att laga eller som ligger en bit utanför stan kan det vara svårt att ändra om till att plötsligt leverera maten direkt hem till gästen.

— Det känns väldigt bra att Ica Maxi gör detta initiativ för att stötta lokala restauranger. För oss betyder det mycket och jag tror även att våra befintliga och nya gäster kommer uppskatta det mycket, säger krögaren Roger Hjälm.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.265