23948sdkhjf

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Thaimatskedjan Linnea & Basilika fortsätter att yngla av sig i södra Sverige. Senaste öppningen var på Skurup handelsplats tidigare i maj. Franchisekedjan finns nu på nio olika ställen runt om i Skåne och på västkusten.

På Skurups handelsplats kommer det vietnamesiska paret Phu Le och Oanh Nguyeu att ansvara för konceptet. Totalt har tio personer anställts på den nya restaurangen, skriver Ystads Allehanda.

Klart är också den snabbväxande kedjan i höst öppnar restauranger både i Svågertorp i sydligaste Malmö och i Kungsbacka. Dessutom planeras invigningar i Kristianstad, Staffanstorp och Hässleholm under våren 2021. 

– Vi har även fått ett erbjudande om att öppna i Ystad som vi just nu håller på att ta ställning till, säger koncernens ägare Martin Pham till Ystads Allehanda.

När coronapandemin tog fart plockade Linnea & Basilika bort lunchbuffén och började i stället att erbjuda olika femrättersmenyer. Nu är thaibuffén igång igen.

– Vi har sett en minskning på ungefär 15-25 procent i försäljningssiffror under pandemin. Det är helt acceptabelt. Det är inga skräcksiffror om man ska jämföra med många andra som drabbats betydligt hårdare, säger Martin Pham.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078