23948sdkhjf

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Beyond Meat öppnar två fabriker i Europa för att möta efterfrågan på sina växtbaserade produkter med varumärkena Beyond Burger och Beyond Sausage i spetsen.

Läs också: Här ska Beyond Meat bygga anläggning

Amerikanska Beyond Meat har sett intresset för sina veganska produkter stadigt öka även i Europa. I Sverige serveras Beyond Burger i flera restauranger, inklusive Bastard Burger och Phil’s Burger, och finns även i sortimentet hos Coop, Hemköp och Ica.

Redan för ett år sedan meddelade bolaget att ett avtal skrivits om att starta produktion i Nederländerna. Nu visar det sig att produktionen kommer att ske i två fabriker.

Den ena nyöppnade anläggningen ligger i staden Zoeterwoude utanför Haag. Den ska drivas tillsammans med Zandbergen, som också distribuerar produkterna i Europa. Beyond Burger och Beyond Sausage. kommer också att få nya förpackningar i Europa som är återvinningsbara och kräver 30 procent mindre material än tidigare.

I slutet av året öppnas även en fabrik utanför Enschede i Nederländerna, där bolaget ska hantera det första steget i tillverkningsprocessen av det växtbaserade proteinet. Fabrikerna i Zoeterwoude och Enschede kommer sedan att växelarbeta för att öka produktionen, minska transporttiderna i Europa och minimera klimatpåverkan på jorden.

– Våra långsiktiga ambitioner är att skapa en ännu mer omfattande, lokal infrastruktur. Med fabrikerna kan vi säkerställa kontinuiteten i produktionen och leveranserna, vilket gör oss mer kostnadseffektiva och miljövänligare, säger Ethan Brown, grundare och CEO på Beyond Meat. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093