23948sdkhjf

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Beyond Meat öppnar två fabriker i Europa för att möta efterfrågan på sina växtbaserade produkter med varumärkena Beyond Burger och Beyond Sausage i spetsen.

Amerikanska Beyond Meat har sett intresset för sina veganska produkter stadigt öka även i Europa. I Sverige serveras Beyond Burger i flera restauranger, inklusive Bastard Burger och Phil’s Burger, och finns även i sortimentet hos Coop, Hemköp och Ica.

Redan för ett år sedan meddelade bolaget att ett avtal skrivits om att starta produktion i Nederländerna. Nu visar det sig att produktionen kommer att ske i två fabriker.

Den ena nyöppnade anläggningen ligger i staden Zoeterwoude utanför Haag. Den ska drivas tillsammans med Zandbergen, som också distribuerar produkterna i Europa. Beyond Burger och Beyond Sausage. kommer också att få nya förpackningar i Europa som är återvinningsbara och kräver 30 procent mindre material än tidigare.

I slutet av året öppnas även en fabrik utanför Enschede i Nederländerna, där bolaget ska hantera det första steget i tillverkningsprocessen av det växtbaserade proteinet. Fabrikerna i Zoeterwoude och Enschede kommer sedan att växelarbeta för att öka produktionen, minska transporttiderna i Europa och minimera klimatpåverkan på jorden.

– Våra långsiktiga ambitioner är att skapa en ännu mer omfattande, lokal infrastruktur. Med fabrikerna kan vi säkerställa kontinuiteten i produktionen och leveranserna, vilket gör oss mer kostnadseffektiva och miljövänligare, säger Ethan Brown, grundare och CEO på Beyond Meat. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094