23948sdkhjf

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Sommaren blir hektisk för Fredrik Eriksson. Samtidigt som det är rusning till Långbro värdshus så har stjärnkocken också öppnat sin restaurang på Nationalmuseum igen.

Som så många andra museer har Nationalmuseum varit stängt till följd av coronapandemin. Men i går öppnade Nationalmuseum igen och därmed även restaurangen som drivs av Fredrik Eriksson. Tack vare rymliga lokaler har det varit möjligt att öka avstånden mellan borden och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

I restaurang, glasbar och kafé bjuds det på luncher med klassiskt och nutida på tallriken, ofta med gröna inslag och gärna med avstamp i svenska råvaror. Lunch serveras fram till kl 15. Därefter erbjuder Glasbaren kalla rätter, smörgåsar och fika från eget bageri.

På kvällstid förvandlas restaurangen till festsal med utsikt över Stockholm slott och Gamla stan. I väntan på att restriktionerna släpps erbjuds middagar för 49 personer.

På Långbro värdshus, som också drivs av Fredrik Eriksson, går verksamheten som tåget. Det serveras mer mat än någonsin och värdshuset nyanställer personal. En kock och kringpersonal behöver rekryteras. Dessutom har öppettiderna utökats och uteserveringen byggts ut.

– Vi har haft lojal personal och lojala gäster och har lyssnat på vad våra gäster vill ha. Sedan har vi jobbat väldigt aktivt och justerat vår rörelse från dag ett sedan den här krisen kom. Jag personligen har aldrig jobbat så mycket som nu, men jag vill betona att vi gjort det här som ett team där hela personalen har varit med, säger Fredrik Eriksson till tidningen Mitt i Söderort.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125