23948sdkhjf

Utmärkelser till Krakas krog och Aira

Årets affärskrog och Årets resmål är korade. I båda fallen handlar det om restauranger. 

Tommy Myllymäkis nystartade lyxkrog Aira på Biskopsudden i Stockholm tilldelas utmärkelsen Årets affärskrog av Dagens industris magasin Di Weekend. Titeln Årets resmål går till prisbelönta Krakas Krog på Gotland.

Krakas Krog, fyra mil utanför Visby, drivs och ägs av krögaren och sommelieren Ulrika Karlsson. Maten som serveras är till största del växtbaserad och tillsammans skördar personalen grönsaker varje morgon. De få köttdetaljer man hittar på menyn är från lokala gårdar. Utöver restaurangen finns det även ett litet hotell med fem dubbelrum.

– År 2020 är vi oändligt glada över att Krakas tilldelas detta fantastiska pris. Ett pris vi med stolthet tar emot då vi under mer än ett decennium har strävat efter att skapa en gastronomisk mötesplats i Kräklingbo på östra Gotland, säger Ulrika Karlsson.

Priset Årets resmål har delats ut sedan 2017 och är en satsning gjord för att lyfta lokala upplevelser utanför storstadsområdena.

Priset Årets affärskrog har delats ut sedan 1983 delats ut till den restaurang som bäst lämpar sig för affärssammankomster i Sverige. Förra året vann den då nyöppnade söderkrogen Symbios. I år är det också en nyöppnad restaurang som står som vinnare.

Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki och Svenska Brasserier öppnade Aira i mars efter många års planerande och bygggande.

– Det känns jätteroligt att få ta emot detta pris, speciellt under ett år som detta. Aira öppnade mitt under en pandemi och då känns det så klart extra roligt att få denna utmärkelse redan under vårt första år, säger Tommy Myllymäki.

Viktor Westerlind och Pi Li är kökschefer på Aira som har sin grund i nordiska råvaror och traditionella matlagningstekniker, men här hittas även smaksättningar och tekniker från Asien och andra delar av världen. Matupplevelsen är innovativ och säsongsanpassad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14