23948sdkhjf

Rekordförsäljning på fettisdagen trots pandemin

Sveriges bagare & konditorer hoppas att fettisdagen innebär vändning för en utsatt bransch.

Svenska folket vallfärdade till bagerierna på fettisdagen. Eller som Sveriges bagare & konditorer uttrycker det: Efter elva månaders motgång fick branschen uppleva en dags framgång.

De senaste åren har mer än häflten av Sveriges befolkning ätit minst en semla under fettisdagen och uppskattningsvis sex miljoner semlar har sålts. I år var farhågorna stora för att det skulle bli betydligt färre eftersom företagen brukar stå för för en tredjedel av inköpen och förbeställningarna i år var få. Ändå blev det rekordförsäljning på många håll, tack vare uppslutningen från privatpersoner. En glädjens dag i en bransch där var tjugonde medlemsföretag gått i konkurs under pandemin.

– Under dagen rapporterade bageri efter bageri att kunderna lystrat till branschens rop på hjälp och att de vallfärdat till bagerierna som haft rekordförsäljning. Som bransch är vi oerhört tacksamma för den uppslutning privatpersoner visat för att stötta vår bransch i de här tuffa tiderna, säger Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

Branschen hoppas nu att fettisdagen ska innebära en vändning efter en tuff tid med sviktande försäljning och osäkra villkor för branschens företag. 

– Nu gäller det att hålla i och hålla ut. Faran är inte över än, och vi hoppas att kunderna fortsätter att visa sitt stöd för branschen. Om kunderna vill kunna köpa en bulle på sitt favoritbageri i höst behöver de köpa ytterligare en semla nu, säger Martin Lundell.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Jack's Burger efter McDonald's – unga kedjans tionde öppning
Stjärnkrögare bakom växande pizzakedjan Stella
Avtal bäddar för 15 nya Espresso House i Tyskland
Han tar över som chef för Riche och Teatergrillen
Aktieägarorganisation puttar McDonald's i hållbar riktning
Snart över 40 Chopchop-restauranger i snabb expansion
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.109