23948sdkhjf

Corona tog knäcken på bryggeriet

Bollnäs bryggeri och bränneri i konkurs.

Familjeföretaget Bollnäs bryggeri och bränneri har varit verksamma sedan 2016 men nu har företaget begärts i konkurs av Skatteverket på grund av obetalade hyror och försenade skatter.

– Problemet är coronan, rent krasst. När den kom började tappade vi alla avtal vi hade, säger Mårten Sundling till tidningen Hela Hälsingland som var först med att rapportera om konkursen.

Företaget som började med öl har försökt med andra produkter för att hålla huvudet över vattnet och har bland annat producerat rom och tidigare legotillverkat kombucha till ett bolag i Stockholm vars beställningar upphörde i och med pandemin. 

Under pandemin började Bollnäs brygger och bränneri även att tillverka handsprit, vilket till en början var en framgång. Men även den affären sinade då de ordinarie leverantörerna till kommunerna hann ikapp i sin tillverkning.

– För oss är det här slutet. Vi klarar inte av att fortsätta nu och har inget annat att välja på. Vi har kämpat på så länge vi orkat och har trott på att det ska lösa sig under resans gång, säger Mårten Sundling till Hela Hälsingland.

Mårten Sundling som drivit företaget tillsammans med föräldrarna Berit och KG Sundling kommer nu att gå tillbaka till sin tidigare verksamhet med turism, mat och bak.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094