23948sdkhjf

28:e restaurangen för McDonald's franchisestjärna

Det är en van entreprenör som ska driva McDonald's nya restaurang i Sjöbo. Den prisade franchisetagaren Patrik Hjelte öppnar i slutet av året sin 28:e enhet. 

Den 29 augusti slogs portarna igen för Värmlands allra första McDonald's, city-restaurangen som överlevde 30 år i Karlstad. Den drevs av Patrik Hjelte som började sin egen McDonald’s-bana där. Men redan blickar nu snabbmatskedjans franchisekung fram mot nästa öppning. 

Patrik Hjeltes företag driver 27 McDonald's-restaurangar i landet med sammanlagt cirka 1 500 anställda. I Skåne äger han sedan tidigare bland annat serveringarna i Malmö, Ystad, Trelleborg och Staffanstorp. Och nu har han också köpt den nya Sjöboanläggningen.

– Vi har tittat på Sjöbo en längre tid med hela tanken kring Sjöbo Väst och den expansion som sker där tillsammans med ett starkt vägläge så känns det jätteroligt att vi har kommit överens med alla aktörer och ska öppna en ny restaurang där, säger Patrik Hjelte till Skånska Dagbladet.

– Ica bygger ju en jättefin butik där och det kommer mer. Så det känns otroligt roligt att vi etablerar oss i Sjöbo.

Sjöboserveringen blir också först i Skåne med att få ett kafé inom ramen för anläggningen, ett McCafé. Ett koncept som McDonald's återlanserade i början av året i Alingsås.

Bygget av McDonaldsserveringen på Sjöbo Väst är i full gång. Inom kort ska Patrik Hjelte och hans medarbetare börja rekrytera personal och om inget oförutsett inträffar ska han kunna klippa invigningsbandet lagom till jul.

– Vi räknar med 40-45 nya arbetstillfällen och vi har redan nu börjat titta på rekryteringsfasen som kan dra igång i början av oktober, säger Patrik Hjelte till Skånska Dagbladet.

Patrik Hjelte utsågs förra året till en av de bästa franchisetagarna i hela McDonald's-världen. Han tog som den fjärde svensken genom tiderna emot Fred L Turner Golden Arch Award på det internationella konventet i Orlando.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094