23948sdkhjf

Galatea och Mikkeller sluter avtal

Strategiskt avtal med flera nya produkter redo för lansering.

Dryckesleverantören Galatea har slutit avtal med den danska hantverksölstillverkaren Mikkeller avseende den svenska marknaden med start 2022.

– Vi ser Mikkeller som föregångare, ett varumärke som vi vill växa och utveckla på den svenska marknaden, både med nya lanseringar på Systembolaget och inom hotell, restaurang och grossistledet, säger Erik Dellgren, brand manager för Mikkeller på Galatea, i en kommentar.

Mikkeller som grundades 2006 i Danmark har idag produktion i bland annat Danmark, Storbritannien och USA samt har fler än 50 barer i världen och har sedan start tillverkat över 2 000 olika ölsorter.

– På Mikkeller är vi entusiastiska att starta vårt samarbete med Galatea. Under de senaste månaderna har vi lärt känna varandra väl, och sett stora möjligheter att utvecklas tillsammans i Sverige. Vi känner att vi delar vår passion för hantverksöl med Galatea som har ett gott rykte på marknaden där vi ser att de har ett nära samarbete med sina kunder som barer, restauranger och grossister, säger Christopher Toia, global head of sales på Mikkeller, i en kommentar.

Det nya samarbetet som aktiverades från och med den 1 januari kommer att innebära att både gamla och nya produkter blir tillgängliga på den svenska marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125