23948sdkhjf

Gröna Lunds restaurangskola återuppstår

Gröna Lund återupplivar sin restaurangskola. Mångfaldsprojektet för nyanlända svenskar som vill jobba inom besöksnäringen får en ny chans efter pandemin.

En klass på 29 elever får under elva veckor en skräddarsydd utbildning i matlagning och servering. När utbildningen är klar får eleverna ett erbjudande om anställning på någon av tivolits restauranger under sommaren.

Det var inför sommaren 2019 som Gröna Lund introducerade sin restaurangskola. Under pandemin tog projektet paus, men nu när hela besöksnäringen lider brist på utbildad restaurang- och kökspersonal är det dags att återuppta verksamheten.

Årets utbildning inleddes den 7 februari och avslutas den 22 april, lagom till att tivolit slår upp sina portar den 24 april.  

– Det är ingen hemlighet att alla i besöksnäringen skriker efter restaurangpersonal, såväl kockar som kallskänk, köksbiträden och servis. Dessutom har vi som privat aktör en möjlighet att vara med och hjälpa personer som annars har svårt att komma ut i arbetslivet. Vår restaurangskola är helt enkelt en riktig win-win-situation, säger Samuel Cabrera, kökschef på Gröna Lund.

Restaurangskolan är ett samarbete mellan Gröna Lund och Stockholms stad och dess Jobbtorg samt andra enheter. Utbildningen går att kombinera med SFI (svenska för invandrare).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Adam & Albins krogsatsning Solen börjar lysa i april
Bores-bröderna lanserar nya konceptet Ruths Ölhus
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York
Omfattande skattefusk bekräftat i matbudsbranschen
Stacky’s tar in kapital – satsar på restauranger
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.143