23948sdkhjf

Växtbaserade Stackys gör entré på Gröna Lund

Två av tivolits restauranger kommer att servera den växtbaserade produkten som tillverkas på svenska råvaror.

När säsongen inleds på Gröna Lund den 24 april så blir det också debut för Stackys. Det svenska växtbaserade varumärket kommer inledningsvis att serveras på två av tivolits restauranger, Sams Deli och restaurang Fiesta.

Vi är väldigt stolta över att våra produkter kommer säljas på en så folklig och välkänd mötesplats som Gröna Lund. Hela idén med Stackys är att göra vegetarisk mat tillgänglig och tilltalande för hela svenska folket och nu får vi verkligen möjlighet att nå en bred publik, säger Stefan Olsson, medgrundare och vd för Agentvegan som står bakom Stackys.

Kockarna Johannes Wahlman och Mattias Larsson är kreatörerna bakom Stackys första produkt som redan säljs på ett antal restauranger runtom i Sverige. Försäljning sker även direkt till konsument genom via Stackys webbshop.

På Gröna Lund blir Stackys ett alternativ till de sojabaserade produkter som redan erbjuds. Den kvadratiska produkten är gjord på kikärtsmjöl, havrekärna, svart böna, morot, gul lök, rapsolja och kryddpasta.

För Gröna Lund är hållbarhet en stor del av vår verksamhet och det är också en anledning till att vi blev intresserade av Stackys. Dessutom är det en god produkt som passar in perfekt i vissa av våra menyer, säger Samuel Cabrera, executive chef på Gröna Lunds Tivoli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078