23948sdkhjf

Phil's byter till veganska burgare från havredryckstillverkare

Svenska Havredals som producerar havredryck under samma varumärke ger sig nu in i ett nytt produktsegment och lanserar en egen burgare tillagad på bondböna, havre och andra grödor.

– Omställningen av livsmedelskedjan är avgörande för att vi ska kunna nå klimatmålen. Idag saknas produktion av många viktiga grödor i Sverige. Vi vill bidra till utvecklingen av svenskt lantbruk genom att alltid välja svenska ingredienser när det är möjligt, och öka andelen svenska och nordiska råvaror steg för steg, säger Per-Johan Thörn, grundare av Havredals, i en kommentar.

Inledningsvis kommer produkterna att säljas inom hotell- och restaurangledet men planen är även att senare under året lansera burgarna till konsument. Först ut att ta in de nya burgarna är burgarkedjan Phil’s Burger som kommer att byta ut sina veganska burgare på samtliga restauranger redan från mitten av maj.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Havredals och stolta över att få servera en ny helt vegansk burgare, som är fantastiskt god. För att välja växtbaserat måste det vara väldigt gott, och jag tror även att köttätare kommer att uppskatta vår nya veganburgare som är saftig och har textur som kan jämföras med en traditionell burgare, säger Lars Åkerlund, delägare och creative director på Phil’s.

Phil's är en av många burgarkedjor som satsar på expansion. De tolv restaurangerna ska bli fler. Fyra nya står redan på tur, inklusive den första i Skåne.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078