23948sdkhjf

McDonald's gasar och bromsar – första öppningen av sex i år

Efter att ha stängt restauranger i stadskärnorna börjar nu snabbmatsjätten öppna nya restauranager igen.

Fornlämningar och en artskyddad mistel har försenat processen, men nu är McDonald's redo för öppning i Bålsta, fem mil nordväst om Stockholm. Restaurangen, som öppnar i dag, den 9 juni, får även landets 14:e McCafé.

– Vi är stolta och glada att få erbjuda Bålsta en ny McDonald’s med en restauranguppIevelse i toppklass. Att dessutom få lansera McCafé i Bålsta och kunna erbjuda våra gäster en helt ny nivå på kaffe som är snabbt, gott och prisvärt känns fantastiskt kul, säger Petter Hollstrand, franchisetagare för McDonald's i Bålsta.

McDonald's beskriver det som att kedjan är på en expansionsresa. Men det är en resa där den amerikanska snabbmatsjätten både gasar och bromsar. Som tidigare rapporterats så minskar McDonald's närvaro inne i de svenska stadskärnorna, inte minst i Stockholmsområdet där tolv restauranger stängt på fyra år när restaurangen i Huddinge slår igen i slutet av året. 

Samtidigt har McDonald's ambitionen att växa med 30 restaurangen under de kommande fyra åren, främst genom nya drive thru-enheter längs de stora vägarna.

Förra året öppnades sex nya McDonald's-restauranger. Hittills i år har snabbmatsjätten legat lågt, men nu gasar man igen. Först ut är alltså Håbo, Bålsta. Den invigningen följs den 21 juni av en ny restaurang på Kronoparken i Umeå. Ytterligare fyra öppningar är planerade under hösten, bland annat byggs en ny anläggning i Borås för väntad öppning i oktober. 

– Vi har en ambitiös plan för att expandera och det är glädjande att vi kan fortsätta växa i Sverige. Detta blir årets första öppning men fler är planerade för 2022. Det är riktigt spännande att se vår satsning på riktigt baristakaffe och goda bakverk växa fram, gästerna är mycket positiva och för medarbetarna har det betytt helt nya utvecklingsmöjligheter, säger Joachim Knudsen, vd på McDonald’s Sverige.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078