23948sdkhjf

Max storsatsning på Sergels torg invigd

Max har nu öppnat den andra av sina tre nya restauranger i Stockholms innerstad.

Förra sommaren blev det känt att Burger Kings tidigare lokaler vid Sergels torg skulle tas över av Max. Nu är den nya restaurangen mitt i Stockholms innerstad redo att ta emot de första gästerna. Invigningsceremonin genomfördes i dag, den 15 juni.

Det är fjärde gången som Max flyttar in när Burger King flyttat ut. Lokalen på Sergels torg 1 har dock behövt byggas om och anpassas.

– Vi har storsatsat på Sergels torg och helrenoverat med ett helt nytt designkoncept där vi tagit in omgivande arkitektur och färgsättning i restaurangen för att skapa en enhetlig känsla. Man skulle kunna säga att ute möter inne och det är ett bevis för att vi är här för att stanna länge, kommenterar Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max.

Samtidigt som värsta konkurrenten McDonald's stängt restauranger i Stockholmsområdet på löpande band har den norrländska burgarkedjan ökat sin närvaro i centrala Stockholm. I mars öppnades en ny restaurang vid Odenplan och senare i höst slås portarna upp på Kungsgatan, i den klassiska lokal som tidigare hyste McDonald's äldsta svenska restaurang. 

– Vi är på tårna och för oss som vill växa är det bra när vi har möjlighet att ta över lägen där våra kollegor tidigare funnits eftersom grundförutsättningarna för att driva restaurangverksamhet redan finns på plats, säger Christoffer Bergfors.

Jenny Nilsson, tidigare restaurangchef på Max Fridhemsplan, ska driva restaurangen på Sergels torg.

– Det roligaste med att jobba på Max är alla härliga kollegor och här på Sergels torg blir vi 60 nya medarbetare. Jag ser fram emot att bygga en rolig arbetsplats och växa tillsammans, säger Jenny Nilsson.

Med Max Sergels torg inräknad har den norrländska snabbmatskedjan nu 145 restauranger i Sverige.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Läs mer om: Max
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.224