23948sdkhjf

Marknadsför alkoholfritt med undervattensbar

”Don’t drink and boat” uppmanar Carlsberg i sin symboliska undervattensbar på havets botten..

Välj alkoholfritt till sjöss. Det är Carlsbergs budskap när bryggeriet i veckan sänker ned en undervattensbar på havsbotten vid Smögen.

– Som ledande bryggeri och distributör av alkoholhaltiga drycker har vi ett ansvar för hur våra drycker konsumeras. Vår ambition med undervattensbaren är att den ska bli en viktig påminnelse om att avstå alkohol till sjöss, och i stället välja ett alkoholfritt alternativ, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Baren är tänkt att symbolisera den sista rundan på havets botten. Eftersom det är där den som kör båt alkoholpåverkad riskerar att hamna.   

Semesterfirare på västkusten kan i veckan beskåda undervattensbaren, som sänkts ned utanför sjökrogen Göstas fisk och Smögens fiskauktion. I morgon, den 1 juli, är baren öppen för allmänheten. Då kommer även Smögen Dyk & Upplevelse att närvara och dyka ner för en runda alkoholfri öl på havets botten. 

– För den som ändå vill njuta av en god öl på sjön finns numera ett stort utbud av smakrik alkoholfri öl. Bara hos Carlsberg Sverige har vi idag 15 olika alkoholfria öl i vår portfölj, säger Henric Byström. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Panini har lämnat Kungsgatan
Klart för ännu en Pinchos som fortsätter expansionen
Hammars första förvärv – köper norrländskt bryggeri
Här är de nya restaurangaktörerna på Mall of Scandinavia
Hantverksbryggerier går på knäna – vill se sänkt skatt
Ingen svensk medalj i kock-VM
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.079