23948sdkhjf

Adam & Albins krogsatsning Solen börjar lysa i april

Adam & Albins stora krogsatsning i Slakthusområdet i Stockholm har fått ett namn och ett koncept. Den nya restaurangen Solen ska föra tankarna till soldränkta paradis.

Planerna presenterades för första gången i oktober 2021. Något försenade är radarparet Adam Dahlberg och Albin Wessman i mitten av april redo att öppna dörrarna till sin största krogsatsning hittills. Den nya restaurangen Solen är en del av mat- och kultursatsningen Hus 26 i Slakthusområdet vid Globen i Stockholm.

Tanken är att solen och värmen ska märkas både i menyn, tillagningen, arkitekturen och atmosfären.

– Solen är vår tolkning av en stökig och familjär volymkrog i Los Angeles. Menyn består av vad vi i köket skämtsamt kallar “solens mat”, en samling av de bästa rätterna vi inspirerats av från våra många resor söderut och skapat enligt vår egen prisma, säger Albin Wessman.

Förhållningssättet till matlagningen är fritt inspirerat av råvaror, rätter och tillagningssätt från köken i Mexiko, Mellanöstern, Italien och Kalifornien med stort fokus på värme, rök och eld.  Vedeldat, kolgrillat och den klassiska öppna spisen kombineras för att ta fram olika smaker och texturer.

– Vi vill att Solen ska vara en mötesplats för människor som älskar livet, mat och kultur, säger kockduon som också driver Guide Michelin-prisade Adam/Albin samt Misshumasshu och cocktailbaren Nori Bar.

Adam Dahlberg fortsätter:

– Alla våra restauranger, från Adam/Albin, Ön och Misshumasshu, har varit drömprojekt utifrån sina olika koncept och gastronomiska ambitioner. Vår styrka ligger mycket i att vi vågar satsa på det vi vill och brinner för. Drömmen kring “solens mat” har länge varit med oss och när vi såg lokalen i Slakthushallarna visste vi direkt att det var dags.

Hosoi och Stockholm Roast är andra hyresgäster i Hus 26 på Slakthusområdet.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125