23948sdkhjf

Adam & Albin får sällskap av Hosoi och Stockholm Roast

Det var redan klart att kockduon Adam & Albin flyttar in i Hus 26. Nu presenteras också Hosoi och Stockholm Roast som hyresgäster på Slakthusområdet vid Globen i Stockholm.

Hosois koncept består av bar, restaurang och lyssningsrum. Tidigare fanns verksamheten vid Brunkebergstorg, men lyssningsrummet och konsertlokalen slog igen i början av året. Nu gör man ett omtag med bar och restaurang i egen regi. 

– Målet har varit att hitta en lokal på en plats där människor genuint känner sig välkomna och i Hus 26 i Slakthusområdet har vi verkligen hittat en miljö som passar oss. Hosoi kommer att erbjuda en scen där personer och genrer som i många rum anses för smala, i stället får kreativ frihet – och ges utrymme. Vi har alltid velat, och kommer alltid vilja, värna skivsamlarkultur och det fina med att upptäcka ny musik, berättar Victor Sanchez, grundare Hosoi, i ett pressmeddelande.

Kafferostarna Johan Montan Ahlgren och Öner Kulbay flyttade redan 2020, mitt under pandemin, in i en tillbyggnad till Hus 26. I dag består verksamheten av café, vinbar och kafferosteri i Stockholm samt rosteri och flera kaffebarer i Tokyo.

Nu ska Stockholm Roast bredda verksamheten ytterligare.

– Att få vara en del i detta fantastiska projekt och att redan i ett års tid kunnat verka i Slakthusområdet har gett oss många nya insikter och nya idéer. Vår vision är att göra ett mikrokosmos från alla våra resor de senaste tio åren. Vårt ställe ska kännas som en vinbar i Tokyo, en krog i Paris och ett café i Sao Paulo. Vi kommer ha tre olika enheter som hör ihop konceptuellt, en restaurang med öppet kök, ett bageri och en matbar med vinfokus som under dagtid förvandlas till espressobar, förklarar Johan Montan Ahlgren, medgrundare Stockholm Roast.

Kockduon Adam & Albin var först i raden av krogaktörer att presenteras av fastighetsägaren Atrium Ljungberg. De öppnar nästa år sin största krogsatsning hittills i Hus 26.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064