23948sdkhjf

Stockholmsbryggeri i konkurs

En perfekt storm av många ökade kostnader har drivit Sthlm Brewing Company i konkurs. Verksamheten är nu till salu.

Sthlm Brewing Company har ansökt om konkurs. Bolaget med flera öl som säljs på Systembolaget har fått det tufft efter att både drabbats av pandemin och nu även ökade kostnader i samband med kriget i Ukraina.

– Det har varit en perfekt storm av många kostnader, bland annat ingredienser och transporter, som gått upp. Och sedan att man behövt ta ett tillräckligt pris för att täcka det samtidigt som det är ett tufft ekonomiskt läge för folk, säger Olly Bartlett, delägare och operationell chef. 

Verksamheten fick ingen andrum efter att ha tagit stryk under pandemin. Sthlm Brewing Company har också en restaurang med höga hyreskostnader i Frihamnen i Stockholm.

– Vi är väl det första bryggeriet i denna situation men förmodligen inte det sista. Hoppas att konsumenterna uppskattar den svenska bryggeriscenen och kan stötta nu när det är tufft.

Olly Bartlett uppger att verksamheten nu är till salu och förhoppningen är att någon köper den så att bryggeriet kan leva vidare. Sthlm Brewing Company omsatte 8,4 miljoner kronor under 2021 och gick med cirka 1,4 miljoner i förlust. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.346