23948sdkhjf

Stjärnkrögarnas sommarfavoriter på pop up-krogen Skippers Inn

Den 28 juni öppnar Tommy Myllymäki och Pi Le Skippers Inn på terassen utanför stjärnkrögarnas lyxkrog Aira.

Tommy Myllymäki har fingrarna i många grytor. Förutom att driva lyxkrogen Aira, som i veckan fick sin andra stjärna, är han också president för den svenska satsningen i Bocuse d’Or och ska tillsammans Gustav Leonhardt, som vann den svenska uttagningen göra Julita Wärdshus i Södermanland till en matdestination. Det är också Myllymäki som ska hjälpa till och ta fram ett nytt koncept för krisande Taverna Brillo.

Nu presenteras ytterligare en satsning, en pop up-restaurang på terassen utanför Aira. Där ska han och kollegan Pi Le servera sina egna sommarfavoriter.

 

– Skippers Inn är en möjlighet för oss att servera maten vi själva älskar och associerar med en fin sommar. Det blir friterad kyckling, skaldjur och massvis med andra härliga rätter! Båtplatser finns för gäster som kommer sjövägen. Skippers Inn är det perfekta stället att inleda de långa sommarkvällarna, säger Tommy Myllymäki.

Även om att de två restaurangerna ligger när varandra ska de inte blandas ihop.

– Vi älskar och är otroligt stolta över allt vi åstadkommer på Aira, men under sommaren känns det jättekul att kunna sänka garden och anamma en lite ledigare stil. på Skippers Inn kan gäster njuta av riktigt god sommarmat, eller bara slinka förbi för ett glas och lite tilltugg, säger Pi Le.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125