23948sdkhjf

Efter rekonstruktionen – välkänd duo tar över Taverna Brillo

Ny version av Taverna Brillo ska öppnas med hjälp av Danyel Couet och Sebastian Thureson.

I maj sattes Svenska Brasseriers restaurang Taverna Brillo i rekonstruktion med skatteskulder på drygt 14 miljoner kronor. Ett nedbantat Taverna Brillo med ny profil skulle få upp lönsamheten sa vd:n Niklas Johansson. Under sommaren ryktades det om att den välkände kocken Tommy Myllymäki skulle hjälpa till med arbetet. Något som Thomas Mortensen, verksamhetschef på Svenska Brasserier, i dag kan dementera.

– Det har aldrig varit på gång. Tommy är ansluten till oss men han har aldrig varit inblandad. Det var bara ett rykte, säger han.

Rekonstruktionen löper ut i september, men redan nu kan Thomas Mortensen berätta att restaurangen kommer nyöppna med de välkända kockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson.

– Vi ser en stor potential med Sebastian och Danyels inblandning i det som ska bli Taverna Brillo, säger Thomas Mortensen.

Sebastian Thureson var en av finalisterna i Årets kock 2016 och har arbetat tillsammans med Danyel Thureson under flera år. De driver sedan tidigare sommarrestaurangen Guldkaggen by Allegrine på Gotland.

Kommer ni att ändra på konceptet?

– Restaurangen har haft en italiensk inriktning. Nu kommer vi att ta avstamp i hela den medelhavska regionen med inspiration från Sydeuropa och Afrika som vi gör till vårt eget kök. Bland annat blir det mat från vår vedugn. Det ska kännas som ett matmekka när man kommer in.

Är ett namnbyte aktuellt?

Nej! Vi heter Taverna Brillo.

Nuvarande versionen av Taverna Brillo håller fortfarande delvis öppet.

– Det är fronten mot Stureplan som vi fortsatt håller igång, samtidigt som vi renoverar och flyttar runt där bakom.

När kommer ni att öppna?

– Någon gång senare i höst, säger Thomas Mortensen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064