23948sdkhjf

Nordiska smaker från stjärnkock på Arlandas nya restaurang

Arlanda fortsätter att addera nya restauranger. Senast i raden är Nordic Kitchen & Bar med stjärnkocken Michael Spiridon som köksmästare.

Som namnet antyder kommer menyn på Nordic Kitchen & Bar, som nu öppnat på marknadsplatsen i Terminal 5 på Arlanda, präglas av nordiska smaker. 

Kökmästaren Michael Spiridon har de senaste åren varit executive chef på Brasseriegruppen och bland annat varit med och startat restaurangen Pas d'art på Biblioteksgatan i Stockholms city. Han har också erfarenhet från stjärnkrogar som Gässlingen och Michel Bras. 

På Nordic Kitchen & Bar står det närproducerade i fokus.

– Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC Café & Pâtisserie samt Nordic Kitchen & Bar.

RC Café & Pâtisserie är ett familjeägt företag som funnits på Arlanda sedan 2013. Sedan tdigare finns fyra RC-caféer på Arlanda plus restaurang Indochine i gateområde C samt nyöppnade Bon Bon Glacerie på Marknadsplatsen i Terminal 5.

Nordic Kitchen & Bar, som är en av sju enheter som öppnar i den andra delen av marknadsplatsen, har en utsikt utöver det vanliga. Genom de höga glaspartierna som går från golv till tak är det första parkett för att kunna se alla flygplan som startar och landar. 

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048