23948sdkhjf

Nya kaféer och nytt bageri för Roy Fares Mr Cake

Den 21 mars är det invigning på gallerian Mood i Stockholm. Mr Cakes USA-inspirerade bakverk finns snart också på två kaféer i Göteborg. 

Roy Fares öppnade sitt första kafé i Stockholm 2017 och två år senare tog konditorprofilen sitt koncept till rikets andra stad. I nästa stora kliv går Mr Cake från två till fyra kaféer inom loppet av ett par månader.

I maj öppnar Roy Fares sitt andra Mr Cake i Göteborg med samma mix av amerikanska bakverk och svensk fika. Det nya Göteborgsfiket tar plats i mittenrummet på gatuplan i gallerian Femman i Nordstan.

– Femman är en plats med mycket puls och folk i rörelse. Vi har tittat på en möjlighet att öppna ett ställe till och kände att detta var perfekt för oss, ett centralt läge för både göteborgare och turister. Vi kommer ha ett lite mindre urval än på Stenpiren och satsa på fika och lättare luncher, säger Roy Fares i ett pressmeddelande.

Malin Måhlin, uthyrare butik, Hufvudstaden, menar att Mr Cakes koncept passar bra inne i Femman.

– Det stärker inte bara vårt utbud utan blir även en destination att besöka för våra kunder, säger Malin Måhlin i en kommentar.

Men dessförinnan är det invigningstajm i Stockholm. 

Det var klart sedan tidigare att ett nytt Mr Cake ska öppna i gallerian Mood i centrala Stockholm. Nu har Roy Fares avslöjat när det sker.

”Vi är så glada och peppade över att äntligen kunna berätta för er att vi öppnar upp nya Mr Cake på Regeringsgatan 57 torsdag den 21 mars”, skriver Roy Fares på sin Linkedin-sida.

I ett uttalande via hyresvärden AMF Fastigheter tillägger Fares:

– Läget är helt fantastiskt och det är kul att få skapa en flagshipstore i ett sånt läge. Vi vill att folk ska kunna vara här från morgon till kväll. Från frukostmöten, till att köpa fika till jobbet, och för att äta lunch. Vi hoppas att vi kan skapa en härlig paus i folks vardag.

Dessutom har Mr Cake sedan i februari flyttat sin produktion av tårtor och bakverk till Slakthusområdet vid Globen i Stockholm.

Artikeln uppdaterad 2024-03-17 med datumet för öppningen på Regeringsgatan. 

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062