23948sdkhjf

Max trippelinviger i Stockholmsområdet – och mer på gång

Max i dubbla blåsväder samtidigt som kedjan inviger tre nya restauranger i Stockholm med omnejd inom fem veckor. Dessutom klart med ytterligare tre.

Max har haft det motigt medialt den senaste tiden med ifrågasatta trädprojekt och larm om arbetsskador. Men det stoppar inte den norrländska snabbmatskedjan från att fokusera på sin offensiva expansion. Inom fem veckor ska tre nya restauranger etableras i Stockholm med omnejd. Det handlar om nya enheter i Rågsved, Kungens kurva samt Moraberg i Södertälje.

– Vi har sökt efter ytterligare passande restauranglägen i huvudstaden under många år och det känns fantastiskt kul att det äntligen är dags att öppna. Att det dessutom innebär tre öppningar under de närmsta fem veckorna är verkligen maxat kul, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max, i en kommentar.

Den första av de tre invigningarna genomfördes i veckan, den 8 maj i Rågsved. Där är Javad Mahmoudi nytillträdd restaurangchef. Han har jobbat snart sex år på burgarkedjan, senast som biträdande restaurangchef på Max flaggskepp på Kungsgatan i Stockholm. 

Javad Mahmoudi kom till Sverige utan språkkunskaper eller utbildning. Men med hjälp av kollegorna på Max känner han sig som en del av familjen och har lyckats göra en snabb karriär.

– Det bästa med Max är att en kille som jag, “Nobody” kan bli “Somebody”, om man visar framfötterna och jobbar hårt. Här blir man en del av gemenskapen och det är en fantastisk känsla som jag hoppas kan vara inspirerande för andra.

Fler invigningar väntar inom kort. Den 29 maj får McDonald's konkurrens av Max i Kungens Kurva och två veckor senare, den 16 juni, är det premiär i Moraberg.

Den nya restaurangen som byggs i Moraberg är heller inte den enda satsningen i Södertäljeområdet. Även Järna ska få en Max-restaurang.

– Vi ser fram emot vår kommande etablering i Järna där vi ser stor potential, både sett till efterfrågan och det strategiska läget vid E4:an där många bilburna gäster passerar. Ambitionen är att öppna under 2025 och restaurangen kommer ha plats för närmare 170 gäster, säger Henrik Lejon, etableringschef på Max, till Länstidningen.

Dessförinnan, i höst, sker öppningen av den försenade restaurangen i Malmö, som ligger i en egenägd fastighet i området Midhem. 

Max har också klart med en etablering i Växjö. Redan den 19 juni sker invigningen där.

De sex nytillskotten adderas till de totalt 193 restauranger, varav 150 i Sverige, som kedjan förfogade över vid årsskiftet.

Under den senaste tiden har Max också hamnat i medialt blåsväder. 

Aftonbladet har genomfört en granskning om kedjans klimatkompensation som syftar till att bekämpa fattigdom men i stället resulterat i svält. Max har som svar på detta tagit initiativ till en oberoende granskning av projektet Trees for Global Benefits i Uganda och de inblandade parterna.

Dessutom har Arbetet genomfört en granskning av arbetsskador där Max kritiseras för 15 frityrolyckor på fem år.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Läs mer om: MAX
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062