23948sdkhjf

Orkla Foods Sverige – ett nytt matföretag

Den 2 januari 2014, bildas matföretaget Orkla Foods Sverige. Det är ett av landets ledande livsmedelsföretag med flera av Sveriges mest kända varumärken inom mat och dryck som Abba, Felix, Önos och Frödinge.
2013 slogs tre av Sveriges mest etablerade livsmedelsföretag samman till ett: Abba Seafood, Frödinge Mejeri och Procordia. Nu tar man ett nytt steg då man byter namn till Orkla Foods Sverige AB. Med en omsättning på cirka 4,8 miljarder kronor och cirka 1 500 anställda blir Orkla Foods Sverige därmed ett av Sveriges största livsmedelsföretag. Företaget har flera av Sveriges mest kända varumärken inom livsmedel: Abba, Abba Middagsklart, Felix, Kalles, Frödinge, Mrs Cheng’s, BOB, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Liva Energi och Paulúns.

Företaget ägs av den norska koncernen Orkla och bildandet av det nya livsmedelsföretaget innebär att Orkla stärker sin närvaro på den svenska marknaden. Orkla Foods Sverige tillagar sin mat och dryck i Sverige. Huvudkontoret ligger i Eslöv och företagets anläggningar finns på nio orter i Sverige: Eslöv, Tollarp, Fågelmara, Frödinge, Kungshamn, Uddevalla (lager), Kumla, Örebro och Vansbro. Sammanslagningarna har inneburit att det nya företaget har rekryterat in många nya medarbetare till sitt huvudkontor. De nuvarande lokalerna i Eslöv täcker inte längre behovet.
– Vi kommer att titta på alternativ i Eslöv, Lund och Malmö. Vi ser det som självklart att placeringen av det framtida huvudkontoret är i Skåne, som vi ser som ett svenskt livsmedelsnav och som av många beskrivs som Sveriges skafferi, kommenterar vdn Patrik Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143