23948sdkhjf

Smakstart för Svenska kocklandslaget

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Guldnivå på Kalla bordet, enligt VM-juryn i Luxemburg.

Svenska kocklandslaget har fått en smakstart på Culinary World Cup i Luxemburg. I det första delmomentet, Kalla bordet, delade juryn på lördagen ut en guldplacering till det svenska laget. Det motsvarar en poängsättning på mellan 90 och 100 poäng där 100 poäng är max. Den exakta poängsättningen är fortfarande inofficiell, men placeringen ger en fingervisning om att svenskarna ligger bra till och är med i toppen.

Läs också: Närmare råvarorna i kocklandslagets nya tema

Fredrik Andersson, team manager för Svenska kocklandslaget, är mer än nöjd. Som han berättat i en färsk intervju med R&S så har laget störst självförtroende i det kommande tävlingsmomentet, Varmköket, så en guldplacering i Kalla bordet är en utmärkt inledning på VM.

– Gänget har kämpat hårt hela veckan och tillsammans har vi fått ihop det riktigt bra. När vi levererat på topp i det här momentet kan vi i lugn och ro förbereda oss för Varmköket. Vi är ett gäng vinnarskallar så någonting annat än pallplats är otänkbart, säger Fredrik Andersson.

Kalla bordet har tagit en vecka att färdigställa med sina 26 rätter på ett 12 kvadratmeter stort bord. Laget visade även sin spektakulära choklad- och sockerskulptur som i år fått formen av ett rådjur.

Nu laddar kocklandslaget om för det andra tävlingsmomentet, Varmköket, som genomförs på måndag den 26 november. Där består utmaningen i att skapa en trerättersmeny för 110 gäster som tillagas från grunden på plats i tävlingsköken på tävlingsarenan. 

Totalt är 30 tävlande nationer på plats i Luxemburg. Om det blir pallplats för Svenska kocklandslaget eller inte avslöjas under en prisceremoni den 29 november.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12