23948sdkhjf

Smakstart för Svenska kocklandslaget

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Guldnivå på Kalla bordet, enligt VM-juryn i Luxemburg.

Svenska kocklandslaget har fått en smakstart på Culinary World Cup i Luxemburg. I det första delmomentet, Kalla bordet, delade juryn på lördagen ut en guldplacering till det svenska laget. Det motsvarar en poängsättning på mellan 90 och 100 poäng där 100 poäng är max. Den exakta poängsättningen är fortfarande inofficiell, men placeringen ger en fingervisning om att svenskarna ligger bra till och är med i toppen.

Läs också: Guldregn över de svenska lagen

Fredrik Andersson, team manager för Svenska kocklandslaget, är mer än nöjd. Som han berättat i en färsk intervju med R&S så har laget störst självförtroende i det kommande tävlingsmomentet, Varmköket, så en guldplacering i Kalla bordet är en utmärkt inledning på VM.

– Gänget har kämpat hårt hela veckan och tillsammans har vi fått ihop det riktigt bra. När vi levererat på topp i det här momentet kan vi i lugn och ro förbereda oss för Varmköket. Vi är ett gäng vinnarskallar så någonting annat än pallplats är otänkbart, säger Fredrik Andersson.

Kalla bordet har tagit en vecka att färdigställa med sina 26 rätter på ett 12 kvadratmeter stort bord. Laget visade även sin spektakulära choklad- och sockerskulptur som i år fått formen av ett rådjur.

Nu laddar kocklandslaget om för det andra tävlingsmomentet, Varmköket, som genomförs på måndag den 26 november. Där består utmaningen i att skapa en trerättersmeny för 110 gäster som tillagas från grunden på plats i tävlingsköken på tävlingsarenan. 

Totalt är 30 tävlande nationer på plats i Luxemburg. Om det blir pallplats för Svenska kocklandslaget eller inte avslöjas under en prisceremoni den 29 november.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152