23948sdkhjf

Smakstart för Svenska kocklandslaget

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Guldnivå på Kalla bordet, enligt VM-juryn i Luxemburg.

Svenska kocklandslaget har fått en smakstart på Culinary World Cup i Luxemburg. I det första delmomentet, Kalla bordet, delade juryn på lördagen ut en guldplacering till det svenska laget. Det motsvarar en poängsättning på mellan 90 och 100 poäng där 100 poäng är max. Den exakta poängsättningen är fortfarande inofficiell, men placeringen ger en fingervisning om att svenskarna ligger bra till och är med i toppen.

Läs också: Guldregn över de svenska lagen

Fredrik Andersson, team manager för Svenska kocklandslaget, är mer än nöjd. Som han berättat i en färsk intervju med R&S så har laget störst självförtroende i det kommande tävlingsmomentet, Varmköket, så en guldplacering i Kalla bordet är en utmärkt inledning på VM.

– Gänget har kämpat hårt hela veckan och tillsammans har vi fått ihop det riktigt bra. När vi levererat på topp i det här momentet kan vi i lugn och ro förbereda oss för Varmköket. Vi är ett gäng vinnarskallar så någonting annat än pallplats är otänkbart, säger Fredrik Andersson.

Kalla bordet har tagit en vecka att färdigställa med sina 26 rätter på ett 12 kvadratmeter stort bord. Laget visade även sin spektakulära choklad- och sockerskulptur som i år fått formen av ett rådjur.

Nu laddar kocklandslaget om för det andra tävlingsmomentet, Varmköket, som genomförs på måndag den 26 november. Där består utmaningen i att skapa en trerättersmeny för 110 gäster som tillagas från grunden på plats i tävlingsköken på tävlingsarenan. 

Totalt är 30 tävlande nationer på plats i Luxemburg. Om det blir pallplats för Svenska kocklandslaget eller inte avslöjas under en prisceremoni den 29 november.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Nyhetsbrev

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Arkiv

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Äntligen invigningsdatum för Max flaggskepp vid Medborgarplatsen

Firar med att introducera en ny Medis-burgare.

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.164