23948sdkhjf

Smakstart för Svenska kocklandslaget

Guldnivå på Kalla bordet, enligt VM-juryn i Luxemburg.

Svenska kocklandslaget har fått en smakstart på Culinary World Cup i Luxemburg. I det första delmomentet, Kalla bordet, delade juryn på lördagen ut en guldplacering till det svenska laget. Det motsvarar en poängsättning på mellan 90 och 100 poäng där 100 poäng är max. Den exakta poängsättningen är fortfarande inofficiell, men placeringen ger en fingervisning om att svenskarna ligger bra till och är med i toppen.

Fredrik Andersson, team manager för Svenska kocklandslaget, är mer än nöjd. Som han berättat i en färsk intervju med R&S så har laget störst självförtroende i det kommande tävlingsmomentet, Varmköket, så en guldplacering i Kalla bordet är en utmärkt inledning på VM.

– Gänget har kämpat hårt hela veckan och tillsammans har vi fått ihop det riktigt bra. När vi levererat på topp i det här momentet kan vi i lugn och ro förbereda oss för Varmköket. Vi är ett gäng vinnarskallar så någonting annat än pallplats är otänkbart, säger Fredrik Andersson.

Kalla bordet har tagit en vecka att färdigställa med sina 26 rätter på ett 12 kvadratmeter stort bord. Laget visade även sin spektakulära choklad- och sockerskulptur som i år fått formen av ett rådjur.

Nu laddar kocklandslaget om för det andra tävlingsmomentet, Varmköket, som genomförs på måndag den 26 november. Där består utmaningen i att skapa en trerättersmeny för 110 gäster som tillagas från grunden på plats i tävlingsköken på tävlingsarenan. 

Totalt är 30 tävlande nationer på plats i Luxemburg. Om det blir pallplats för Svenska kocklandslaget eller inte avslöjas under en prisceremoni den 29 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109