23948sdkhjf

Myllymäkis gröna gästspel i Ulriksdal

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki tar i juni med sig kollegerna Pi Le, Viktor Westerlind och Johan Lindberg till Ulriksdals värdshus. Under fyra kvällar gör kvartetten från Svenska Brasserier ett gästspel för att servera 36 gäster per kväll en sexrättersmiddag baserad på nyskördade grönsaker och örter från värdshusets köksträdgård.

Läs också: Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

– Vi kommer att bjuda våra gäster på en unik och hållbar matupplevelse. Tillsammans med Maria Hult, trädgårdsmästare på Ulriksdals värdshus, har vi sått de grönsaker som vi kommer att servera under vårt gästspel. Det är så närodlat det kan bli med endast ett par meter från jord till bord, säger Tommy Myllymäki, kreativ ledare för Svenska Brasserier.

Gästspelet genomförs den 11-12 juni samt 18-19 juni. Menyn blir i huvudsak vegetarisk, med några få inslag av kött eller fisk.

– Det är fantastiskt roligt att Tommy och hans team besöker oss och tar vara på det som finns i våra odlingar. Det är ett samarbete som är precis i linje med vår vision på Ulriksdals värdshus om ett naturnära och hållbart sätt att leva och äta, säger Fanny Sturén, restaurangchef på Ulriksdals värdshus.

Tommy Myllymäki är också aktuell med en ny stjärnkrog på Biskopsudden på Djurgården i Stockholm som efter flera års förberedelser närmar sig öppning

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141