23948sdkhjf

Holy Greens får norsk storägare

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Den ekologiska snabbmatskedjan behöver kapital till kraftfull expansion.

Sommaren 2013 öppnade Holy Greens sin första restaurang i Helsingborg. Sex år senare har den ekologiska snabbmatkedjan växt till en koncern med en omsättning på över 100 miljoner kronor. 

Läs också: Ännu en Holy Greens på gång

För att fortsätta expansionen har Holy Greens under en tid sökt en ny storägare. Breakit avslöjar att det norska riskkapitalbolaget Equip nu går in med kapital. 

– Vi gör detta för att realisera vår vision att göra hela världens mer hälsosam och hållbar genom att öppna fler restauranger, säger David Egonson, som sedan starten ägt majoriteten av aktierna i Holy Greens tillsammans med Nebojsa Pavicevic.

Egonson bekräftar för Breakit att transaktionen precis blivit klar, men vill inte berätta hur mycket pengar som Equip investerar eller hur stor andel norrmännen får i Holy Greens, bara att investeringen ”gör dem till en stor ägare i verksamheten”.

I dag har Holy Greens elva restauranger. Den tolfte öppnar i oktober på Kungsholmen i Stockholm och i april 2020 flyttar man även in i kontorshuset The Point på Hyllie i Malmö. Målet är att öppna 25 nya restauranger de närmaste tre åren och efter det expandera utomlands.

Mer om: Holy Greens
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Nyhetsbrev

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Arkiv

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126