23948sdkhjf

Holy Greens får norsk storägare

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Den ekologiska snabbmatskedjan behöver kapital till kraftfull expansion.

Sommaren 2013 öppnade Holy Greens sin första restaurang i Helsingborg. Sex år senare har den ekologiska snabbmatkedjan växt till en koncern med en omsättning på över 100 miljoner kronor. 

Läs också: Ännu en Holy Greens på gång

För att fortsätta expansionen har Holy Greens under en tid sökt en ny storägare. Breakit avslöjar att det norska riskkapitalbolaget Equip nu går in med kapital. 

– Vi gör detta för att realisera vår vision att göra hela världens mer hälsosam och hållbar genom att öppna fler restauranger, säger David Egonson, som sedan starten ägt majoriteten av aktierna i Holy Greens tillsammans med Nebojsa Pavicevic.

Egonson bekräftar för Breakit att transaktionen precis blivit klar, men vill inte berätta hur mycket pengar som Equip investerar eller hur stor andel norrmännen får i Holy Greens, bara att investeringen ”gör dem till en stor ägare i verksamheten”.

I dag har Holy Greens elva restauranger. Den tolfte öppnar i oktober på Kungsholmen i Stockholm och i april 2020 flyttar man även in i kontorshuset The Point på Hyllie i Malmö. Målet är att öppna 25 nya restauranger de närmaste tre åren och efter det expandera utomlands.

Mer om: Holy Greens
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.234