23948sdkhjf

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Scandic gör som Fotografiska. Samarbetar med ett bryggeri för att brygga eget öl på överblivet bröd. Zero Waste Ale heter det första ölet som Scandic och Spendrups släpper tillsammans.

Läs också: Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

– Det känns riktigt kul att få arbeta fram en sån här produkt tillsammans med Spendrups. Det här är ett tydligt exempel på hållbarhetsprojekt som kan göras ihop med andra aktörer. Vi kan inte göra arbetet själva utan vi behöver bli ännu vassare på hållbara och roliga projekt tillsammans med andra som värdesätter det lika högt som vi, säger Thomas Fankl, ansvarig för Food & Beverage på Scandic Sverige.

Projektet ingår i Scandics hållbarhetsarbete inom sin Food & Beverage-sektion. I somras skapade Haymarkets barteam nya drinkar baserade på överblivna ingredienser från Scandics hotellfrukost. Det nya så kallade brölet bryggs på överblivet bröd. För att brygga 1 500 flaskor öl behövs cirka 80 kilo bröd, och totalt kommer runt 400 kilo bröd per år kunna användas till bryggningen.

– Det har varit roligt och utmanande att ta fram en Zero Waste Ale. Vi behöver tänka mer cirkulärt när vi ska ta oss an hållbarhetsutmaningarna och då måste vi samarbeta. Det är ett fantastiskt bröl och det ska bli spännande att höra Scandics gästers omdömen, säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups Bryggeri.

Zero Waste Ale lanseras den 16 september på tio svenska Scandic-hotell. Ölen har en alkoholhalt på 5,0 %, 33 centilieter.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Nyhetsbrev

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Arkiv

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Beijing8 nu även i Täby

Absolutflaska hyllar återvinning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.181