23948sdkhjf

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Scandic gör som Fotografiska. Samarbetar med ett bryggeri för att brygga eget öl på överblivet bröd. Zero Waste Ale heter det första ölet som Scandic och Spendrups släpper tillsammans.

– Det känns riktigt kul att få arbeta fram en sån här produkt tillsammans med Spendrups. Det här är ett tydligt exempel på hållbarhetsprojekt som kan göras ihop med andra aktörer. Vi kan inte göra arbetet själva utan vi behöver bli ännu vassare på hållbara och roliga projekt tillsammans med andra som värdesätter det lika högt som vi, säger Thomas Fankl, ansvarig för Food & Beverage på Scandic Sverige.

Projektet ingår i Scandics hållbarhetsarbete inom sin Food & Beverage-sektion. I somras skapade Haymarkets barteam nya drinkar baserade på överblivna ingredienser från Scandics hotellfrukost. Det nya så kallade brölet bryggs på överblivet bröd. För att brygga 1 500 flaskor öl behövs cirka 80 kilo bröd, och totalt kommer runt 400 kilo bröd per år kunna användas till bryggningen.

– Det har varit roligt och utmanande att ta fram en Zero Waste Ale. Vi behöver tänka mer cirkulärt när vi ska ta oss an hållbarhetsutmaningarna och då måste vi samarbeta. Det är ett fantastiskt bröl och det ska bli spännande att höra Scandics gästers omdömen, säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups Bryggeri.

Zero Waste Ale lanseras den 16 september på tio svenska Scandic-hotell. Ölen har en alkoholhalt på 5,0 %, 33 centilieter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109