23948sdkhjf

Nu finns Max även på Kungsholmen

Invigning på Kungsholmen 37 år efter att snabbmatskedjan först anlände till Stockholm.

Nu har Max öppnat sin första restaurang på Kungsholmen i Stockholm. 

På plats vid öppningsceremonin torsdagen dern 12 december fanns Richard och Christoffer Bergfors, koncernchef och vice koncernchef. De klippte tillsammans med stadsdelsordförande Rasmus Jonlund det röda bandet. Restaurangchefen Beatrice Malmborg tog emot guldnyckeln till restaurangen från bröderna Bergfors.

– Att öppna nya restauranger blir aldrig tråkigt – den energin och stoltheten är svår att hitta någon annanstans. Nu har vi funnits i Stockholm 37 år så expansionen till Kungsholmen är efterlängtad, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers.

I april öppnade snabbmatskedjan sin första restaurang på Södermalm och nu finns Max alltså även på Kungsholmen. Totalt har kedjan nu 23 restauranger i Stockholm.

Lokalen vid Fridhemsplan, där det tidigare låg ett Espresso House, har byggts om i rekordfart. Den rymmer 85 sittande gäster och är utrustad med 10 expresskassor. Restaurangen kommer även fungera som en upphämtningscentral för delivery på Kungsholmen och de delar av Vasastan som ligger i anslutning till St Eriksplan.

Max Fridhemsplan ligger bara ett stenkast från värsta konkurrenten McDonald's. Båda kedjorna befinner sig mitt i en expansionsfas. McDonald's har sagt att 30-40 nya restauranger ska öppnas inom en femårsperiod och Max har 20 öppningar kvar för att nå målet 150 restauranger inom fem år. Max har under 2019 invigt åtta nya restauranger, McDonald's har öppnat sex.

Läs mer om: MAX
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Restaurangerna i Arlandas första food hall – pristak införs
Fyra hörnstenar i Ikeabolagets nya saluhallskoncept – se bilderna
Silvermedalj för kocklandslaget: ”Marginalerna inte på vår sida”
Handskuren pommes frites på ny snackbar i Stockholm
Dubbla satsningar för The Italian Cousins
Här hamnar La Girafes systerkrogar
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.364