23948sdkhjf

Nu finns Max även på Kungsholmen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Invigning på Kungsholmen 37 år efter att snabbmatskedjan först anlände till Stockholm.

Nu har Max öppnat sin första restaurang på Kungsholmen i Stockholm. 

Läs också: Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

På plats vid öppningsceremonin torsdagen dern 12 december fanns Richard och Christoffer Bergfors, koncernchef och vice koncernchef. De klippte tillsammans med stadsdelsordförande Rasmus Jonlund det röda bandet. Restaurangchefen Beatrice Malmborg tog emot guldnyckeln till restaurangen från bröderna Bergfors.

– Att öppna nya restauranger blir aldrig tråkigt – den energin och stoltheten är svår att hitta någon annanstans. Nu har vi funnits i Stockholm 37 år så expansionen till Kungsholmen är efterlängtad, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers.

I april öppnade snabbmatskedjan sin första restaurang på Södermalm och nu finns Max alltså även på Kungsholmen. Totalt har kedjan nu 23 restauranger i Stockholm.

Lokalen vid Fridhemsplan, där det tidigare låg ett Espresso House, har byggts om i rekordfart. Den rymmer 85 sittande gäster och är utrustad med 10 expresskassor. Restaurangen kommer även fungera som en upphämtningscentral för delivery på Kungsholmen och de delar av Vasastan som ligger i anslutning till St Eriksplan.

Max Fridhemsplan ligger bara ett stenkast från värsta konkurrenten McDonald's. Båda kedjorna befinner sig mitt i en expansionsfas. McDonald's har sagt att 30-40 nya restauranger ska öppnas inom en femårsperiod och Max har 20 öppningar kvar för att nå målet 150 restauranger inom fem år. Max har under 2019 invigt åtta nya restauranger, McDonald's har öppnat sex.

Mer om: Max
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141