23948sdkhjf

Nystartad krog som brinner för öl

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ölbryggarduon bakom Dunder & Krut har öppnat taqueria på Kungsholmen.

Ölbryggarduon Thomas Nilsson och Jakob Ekdahl, som ligger bakom lagerölet Dunder & Krut, har i dagarna öppnat en restaurang på Kungsholmen i Stockholm. Bardisken är väl tilltagen med tio kranar och Dunder & Krut som husets egen ”stora stark”, men det är inte någon renodlad ölbar det är fråga om.

Läs också: Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

– Det kommer vara en taqueria, inspirerad av traditionell mexikansk mat men med svenska råvaror. Vi vill erbjuda något för alla, det finns för få opretantiösa ställen där man kan käka god mat med händerna, sänka axlarna lite och ha det trevligt, säger Thomas Nilsson till Stockholmdirekt.

Namnet Dunder & Krut är en hyllning till Jönssonsligans Dynamit-Harry. ”Ingen känner en så barnslig glädje inför att dricka en öl. Den glädjen är precis vad vi vill att du känner när du sätter din mun mot en flaska av våra öl”, skriver bryggarna på Dunder & Kruts hemsida.

– Jag är en av fyra öl-sommelierer i Sverige och vi vill visa upp hantverksöl som bryggaren har tänkt det att det ska smaka och som serveras enligt alla regler. Vi tycker att det borde finnas plats för en restaurang som brinner för öl på samma sätt som en del brinner för vin, säger Thomas Nilsson om nyöppnade ”Industrigatan 2 - en taqueria av Dunder & Krut”.

Mer om: Dunder & Krut | öl
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Nyhetsbrev

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Arkiv

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141