23948sdkhjf

Snabbmatskedjan Jureskogs etablerar sig längs E4:an

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Stjärnkrögaren siktar på 60 hamburgerrestauranger med ”Sveriges långsammaste snabbmat”.

Under parollen Sveriges långsammaste snabbmat bygger bröderna Johan och Ludvig Jureskog en ny mer hållbar hamburgerkedja. Jureskogs har i nuläget fyra restauranger, varav en vägkrog. Nästa stopp sker i Värnamo, men planerna är betydligt större än så.

Läs också: Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

”Lugn, vi kommer inom kort finnas på en väldans massa ställen i Sverige. Vi är på en resa mot att förändra synen på snabbmat, en resa som tar oss till stora och små städer, från norr till söder”, skriver Jureskogs på sin hemsida.

Stjärnkrögaren Johan Jureskog är känd från bland annat Svenska kocklandslaget och tv-programmet Kockarnas kamp. Han är även delägare i Rolfs kök, AG samt AG Kötthandel på NK i Stockholm. Hamburgerrestaurangen Jureskogs driver han ihop med brodern Ludvig Jureskog, tidigare hovmästare på bland annat Operakällan, och entreprenörerna Erik Thulin och Oliver Hildebrandt.

Snabbmatssatsningen började i Stockholm 2018 och utvidgades till Lund förra sommaren. Nu siktar Jureskogs in sig på bilisterna längs E4:an. Den första vägkrogen öppnades i Viringe, Mjölby, förra veckan. Under försommaren etablerar sig kedjan även i Bredasten, utanför Värnamo. 

 Vi känner att det är ett stort glapp att fylla på E4. Det är undermåligt det utbud som finns där. Hela Sverige och världen skriker efter en bättre klimatsmartare mat. Sedan jag började laga hamburgare har det varit min dröm att ha en drive thru. Att vara längs E4:an har varit min pojkdröm, säger Johan Jureskog till Värnamo Nyheter.

Läs också: 28:e restaurangen för snabbväxande Chopchop

Jureskogs serverar hamburgare med färskt bröd från eget bageri, kött från svenska mjölkkor och pommes friterade i talg. En salladsbar, samt flera vegetariska och veganska alternativ ingår också i utbudet.

– Det är kockar som lagar åt dig och inte maskiner och vi gör allt per order. Beroende på vad som beställs så kan det ta lite längre tid och vara något dyrare. Allt handlar om vad man vill stoppa i magen.

Expansionsmålet är högt uppsatt. Johan Jureskog tror att det är möjligt att etablera 60 restauranger.

– Vi kommer inte kunna hålla samma pris som de andra kedjorna, för då måste man upp i volym. Men hela Sverige skriker efter hållbarhet. Vi måste ändra vårt synsätt och ta hand om naturen. Vi jobbar mot att inte ha någon plast. Vi har sopsäckar i plast och mugglock till take-away i plast. Resten är papper, som också kostar mer än plastskräpet. Ska vi förändra något i Sverige, så kan bara konsumenterna se till att det förändras, säger Jureskog till Östgöta Correspondenten.

Mer om: Jureskogs | snabbmat
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172