23948sdkhjf

Snabbmatskedjan Jureskogs etablerar sig längs E4:an

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Stjärnkrögaren siktar på 60 hamburgerrestauranger med ”Sveriges långsammaste snabbmat”.

Under parollen Sveriges långsammaste snabbmat bygger bröderna Johan och Ludvig Jureskog en ny mer hållbar hamburgerkedja. Jureskogs har i nuläget fyra restauranger, varav en vägkrog. Nästa stopp sker i Värnamo, men planerna är betydligt större än så.

Läs också: 28:e restaurangen för snabbväxande Chopchop

”Lugn, vi kommer inom kort finnas på en väldans massa ställen i Sverige. Vi är på en resa mot att förändra synen på snabbmat, en resa som tar oss till stora och små städer, från norr till söder”, skriver Jureskogs på sin hemsida.

Stjärnkrögaren Johan Jureskog är känd från bland annat Svenska kocklandslaget och tv-programmet Kockarnas kamp. Han är även delägare i Rolfs kök, AG samt AG Kötthandel på NK i Stockholm. Hamburgerrestaurangen Jureskogs driver han ihop med brodern Ludvig Jureskog, tidigare hovmästare på bland annat Operakällan, och entreprenörerna Erik Thulin och Oliver Hildebrandt.

Snabbmatssatsningen började i Stockholm 2018 och utvidgades till Lund förra sommaren. Nu siktar Jureskogs in sig på bilisterna längs E4:an. Den första vägkrogen öppnades i Viringe, Mjölby, förra veckan. Under försommaren etablerar sig kedjan även i Bredasten, utanför Värnamo. 

 Vi känner att det är ett stort glapp att fylla på E4. Det är undermåligt det utbud som finns där. Hela Sverige och världen skriker efter en bättre klimatsmartare mat. Sedan jag började laga hamburgare har det varit min dröm att ha en drive thru. Att vara längs E4:an har varit min pojkdröm, säger Johan Jureskog till Värnamo Nyheter.

Läs också: Snabbpastakedja letar franchisetagare

Jureskogs serverar hamburgare med färskt bröd från eget bageri, kött från svenska mjölkkor och pommes friterade i talg. En salladsbar, samt flera vegetariska och veganska alternativ ingår också i utbudet.

– Det är kockar som lagar åt dig och inte maskiner och vi gör allt per order. Beroende på vad som beställs så kan det ta lite längre tid och vara något dyrare. Allt handlar om vad man vill stoppa i magen.

Expansionsmålet är högt uppsatt. Johan Jureskog tror att det är möjligt att etablera 60 restauranger.

– Vi kommer inte kunna hålla samma pris som de andra kedjorna, för då måste man upp i volym. Men hela Sverige skriker efter hållbarhet. Vi måste ändra vårt synsätt och ta hand om naturen. Vi jobbar mot att inte ha någon plast. Vi har sopsäckar i plast och mugglock till take-away i plast. Resten är papper, som också kostar mer än plastskräpet. Ska vi förändra något i Sverige, så kan bara konsumenterna se till att det förändras, säger Jureskog till Östgöta Correspondenten.

Mer om: Jureskogs | snabbmat
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Tävling
Årets unga kock korad

Vivino backar – halvvägs

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Nyhetsbrev

Bagerierna som säljer flest semlor

Arkiv

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172