23948sdkhjf

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

I dag serveras det dumplings på fyra Dubbel Dubbel-restauranger. År 2022 ska det finnas 30 restauranger under samma varumärke. Dessutom har ägarna planer på att ta konceptet utomlands.

Precis som Gourmetkorv är Dubbel Dubbel från början ett göteborgskt fenomen. Och presis som Gourmetkorv är Dubbel Dubbel nu redo att växa rejält utanför hemstaden. Den lilla kvartersbaren som öppnade för åtta år sedan ska bli en restaurangkedja.

Visserligen har det redan öppnats en systerkrog i Malmö, men planerna är mycket större än så. Dubbel Dubbel-gruppen letar just nu lokaler i ett flertal större svenska städer, däribland Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund.

– Vi har kollat mycket i Stockholm och där känns det viktigt att läget är rätt. Det ska finnas andra restauranger i området, men vi tittar inte på trippel-A-lägen. Vi har tittat mycket på Södermalm och i Vasastan, säger köksmästare Emma Kolback till Göteborgs-Posten.

Det är Emma Kolback som ansvar för matutveckligen och skapat menyn som består av hennes egen version av modern kinesisk kokkonst med starka influenser från Szechuan och andra områden som präglas av hetta, kryddor och andra smakrika ingredienser. 

I Dubbel Dubbels chinese sharing-koncept ingår en egen variant av dim sum med handgjorda dumplings och moderna kinesiska smårätter. Dessutom planeras en satsning på take out och hemleveranser. Den nya kedjan siktar på att den delen av verksamheten ska utgöra 25 procent av omsättningen om tre år. 

– Planen är att vi på sikt kommer att utvecklas mot franchise, och vi tittar även på en internationell expansion i framtiden. Vi vill visa att en bra matupplevelse inte behöver kosta skjortan, säger John Wigelius, vd Dubbel Dubbel.

För att kunnna genomföra satsningen har grundarna släppt in tre nya delägare i bolaget. Det är tre personer med tung erfarenhet av att skala upp restaurangkoncept.

  • Wilhelm Vintilescu har erfarenhet från O´Learys, Pinchos och Bastard Burgers.
  • Christian Bellander, tidigare bland annat vd och i dag styrelseledamot för O'Learys.
  • Björn Johansson, vd för Greenfood Frech Cut och styrelseledamot i O'Learys.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094