23948sdkhjf

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

I dag serveras det dumplings på fyra Dubbel Dubbel-restauranger. År 2022 ska det finnas 30 restauranger under samma varumärke. Dessutom har ägarna planer på att ta konceptet utomlands.

Läs också: Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Precis som Gourmetkorv är Dubbel Dubbel från början ett göteborgskt fenomen. Och presis som Gourmetkorv är Dubbel Dubbel nu redo att växa rejält utanför hemstaden. Den lilla kvartersbaren som öppnade för åtta år sedan ska bli en restaurangkedja.

Visserligen har det redan öppnats en systerkrog i Malmö, men planerna är mycket större än så. Dubbel Dubbel-gruppen letar just nu lokaler i ett flertal större svenska städer, däribland Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund.

– Vi har kollat mycket i Stockholm och där känns det viktigt att läget är rätt. Det ska finnas andra restauranger i området, men vi tittar inte på trippel-A-lägen. Vi har tittat mycket på Södermalm och i Vasastan, säger köksmästare Emma Kolback till Göteborgs-Posten.

Det är Emma Kolback som ansvar för matutveckligen och skapat menyn som består av hennes egen version av modern kinesisk kokkonst med starka influenser från Szechuan och andra områden som präglas av hetta, kryddor och andra smakrika ingredienser. 

I Dubbel Dubbels chinese sharing-koncept ingår en egen variant av dim sum med handgjorda dumplings och moderna kinesiska smårätter. Dessutom planeras en satsning på take out och hemleveranser. Den nya kedjan siktar på att den delen av verksamheten ska utgöra 25 procent av omsättningen om tre år. 

– Planen är att vi på sikt kommer att utvecklas mot franchise, och vi tittar även på en internationell expansion i framtiden. Vi vill visa att en bra matupplevelse inte behöver kosta skjortan, säger John Wigelius, vd Dubbel Dubbel.

För att kunnna genomföra satsningen har grundarna släppt in tre nya delägare i bolaget. Det är tre personer med tung erfarenhet av att skala upp restaurangkoncept.

  • Wilhelm Vintilescu har erfarenhet från O´Learys, Pinchos och Bastard Burgers.
  • Christian Bellander, tidigare bland annat vd och i dag styrelseledamot för O'Learys.
  • Björn Johansson, vd för Greenfood Frech Cut och styrelseledamot i O'Learys.
Mer om: Dubbel Dubbel
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094